Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de acil zirve

Büyükşehir'de acil zirve

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alanlar, park bahçeler ve temizlik işlerinde çalışan 1170 işçiyi ilgilendiren kritik hizmet alım ihalesinin taşeron firmaya gitmesi sonrasında başlayan kriz artarak devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, taşerona karşı eylem kararı alan sendikanın yarın sabah saatlerinde işçilerle gerçekleştireceği yürüyüş öncesi DİSK Genel Merkez yöneticileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

  • Ege Postası
  • 27.08.2014 - 17:59
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı’nın yaptığı ve toplam bin 170 kişiyi kapsayan hizmet alımını taşeron firma Dermar Temizlik’in kazanması sonrasında başlayan ihale krizinde sular durulmuyor. Belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’de çalışan personeli işsiz kalma ya da taşerona geçme tehlikesiyle karşı karşıya bırakan süreçte belediye yönetimi ile işçilerin örgütlü bulunduğu sendikanın genel merkez yöneticileri bir araya gelerek kritik bir zirve gerçekleştirdi.
 
İHALE KRİZİ MASAYA YATIRILDI
1170 işçinin mağduriyetini gündeme getiren ihale krizi ile ilgili başlayacak eylem sürecine saatler kala İzmir’e çıkarma yapan DİSK Genel Merkez yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye bürokratları ile flaş bir görüşme gerçekleştirdi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Merkez Yöneticisi Remzi Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-İş Şube Başkanlarından oluşan heyet ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu arasında gerçekleşen kritik zirvede yaşanan ihale krizi masaya yatırılırken, personelin kaderini çizen üç aylık kritik ihaleyle ilgili değerlendirme yapıldı.
 
SENDİKA KOCAOĞLU’NA TALEPLERİNİ İLETTİ
DİSK Genel Başkanı Kani Beko önderliğinde Başkan Kocaoğlu ile makamında bir görüşme gerçekleştiren heyet, personelin mağduriyetini gündeme getiren ihale sonucu nedeniyle işçinin mağdur olacağını ve birçok hak kaybına uğrayacağını aktardı. İhaleye dair komisyon tarafından resmi sonucun açıklanmadığı toplantıda gündeme gelen bir başka konu olurken, sendika cephesi gerçekleştireceği eylemler ve etkinlikler ile seslerini duyurmak adına hak arayacağını belirterek Kocaoğlu’ndan destek istedi. Kocaoğlu’nun, toplantı esnasında sürecin geldiği noktada sorunun Ankara kaynaklı olduğunu belirttiği öğrenilirken, ihale kanununda yapılan değişiklikler sonrasında belediyenin mevcut durum itibarı ile ve ihalede gelen eş teklifler nedeniyle yapabileceği bir şey olmadığını kaydetti.
 
TAŞERONA KARŞI MÜCADELEDE DESTEK İSTEDİLER
DİSK Genel Merkez yöneticileri ve Genel-İş Sendikası Şube Başkanları, gerçekleşen ziyaretin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin şenel Genç ile de kısa süren bir toplantı yaparken, belediye personelini yakından ilgilendiren süreçle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Geçtiğimiz ay gelen mahkeme kararı sonrasında YHK kararıyla belirlenen toplu sözleşmeleri sil baştan yapan ve yeniden masa başı görüşmelerinin yolunu açan süreci masaya yatıran taraflar, İZENERJİ personelinin merakla beklediği bir diğer konuyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.
 
BEKO: GELECEĞİMİZİ TAŞERONA TESLİM ETMEYECEĞİZ
Belediye personelini ilgilendiren ihale kriziyle ilgili ilk kez açıklamada bulunan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Bu sadece İzmir’deki 1170 işçimizi değil, Türkiye’deki tüm işçi sınıfını ilgilendiren bir sorun. Taşeronlaşma ülkenin ve emek sınıfının en temel problemlerinden birdir. İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan on bine yakın arkadaşımızın ekonomik, demokratik, sosyal  sorunlarını konuşmak üzere bir araya geldik. Önümüzde kritik bir süreç var. Biz kendi ekmeğimizi, işimizi, geleceğimizi, taşerona teslim etmek niyetinde değiliz. Önümüzdeki Süreçte de taşeronlaşmaya karşı bir eylem sürecine başlayacağız. DİSK Genel-İş Sendikası olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de örgütlü gücümüzü ortaya koyacağız. Taşeronlaşmaya karşı demokratik haklarımızın tümünü kullanacağız ve irademizi ortaya koyacağız. Biz Sayın Kocaoğlu’na işçinin sıkıntılarını ve önünde kendilerini bekleyen süreci anlattık. Kendisinden bu konuyla ilgili taleplerimiz oldu” diyerek İzmir’de ve Türkiye’de taşeronlaşmaya karşı izleyecekleri yolla ilgili bilgiler verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.