Dolar 32,5801
%0.32
Euro 34,7772
%0.13
Altın 2.509,780
%1.02
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Zabıtası'nda fişleme krizi

Büyükşehir Zabıtası'nda fişleme krizi

Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan amir ve müdürler hakkında hazırlanan evsaf kartları, söz konusu personel arasında "resmen fişleniyoruz" endişesine yol açtı.

  • Ege Postası
  • 25.07.2014 - 10:52
İZMİR-Sabah Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre, İstanbul'da, 1. sınıf emniyet müdürü kadrosuyla müdür yardımcılığı görevini yürütürken yaklaşık 2 ay önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından Zabıta Daire Başkanlığı görevine getirilen Şemi Albat'ın başlattığı yeni uygulama huzursuzluğa yol açtı. Yaklaşık 440 zabıtanın görev yaptığı daire başkanlığı bünyesinde çalışan 4 müdür ile 70'e yakın amir hakkında "evsaf kartı" adı altında bir form hazırlatan Albat, bu personelin özlük dosyalarında yer alan bilgileri istedi. Personel arasında "fişleme" olarak algılanan uygulama huzursuzluk yarattı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir personel, "Evsaf kartı adı ile hazırlanan formda daire başkanlığı bünyesinde görev yapan amir ve müdürlerin memleketinden doğduğu yere, bu güne kadar aldığı cezalar ve ödüllerden memurun eşinin çalışıp çalışmadığına, daha önce bulunduğu memuriyetlere kadar tüm bilgiler isteniyor. Bu kişilerin hepsi devlet memuru. 657 sayılı kanuna tabi. Bilgiler zaten insan kaynakları daire başkanlığı bünyesinde memur personel bölümünde özlük dosyalarında var. Durum böyle iken zabıta daire başkanı, bünyesinde göre yapan amir ve müdür hakkında niye bu bilgileri topluyo? Bunun adı fişleme değil de n? İlk kez böyle bir uygulamaya gidiliyor, resmen fişleme yapılıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

NE TÜR BİLGİLER İSTENİYOR'
Çalışanın ve eşinin adı soyadı doğum tarihi, memurun nüfusa kayıtlı olduğu yer, memuriyete giriş tarihi, fiili ve asli görevleri , sicili, sınıfı eğitim durumu, bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı, memur eşinin çalıştığı kurum, memuriyete giriş tarihi, varsa daha önce bulunduğu memuriyetler, bu memuriyetlerde işe başlayıp ve ayrılış tarihleri, atama sebebi, çalıştığı müdürlükler, memuriyet sırasında aldığı ceza ve ödüller, ceza ve ödülün hangi kadroda hangi tarihte alındığı, nevi, neden dolayı verildiği isteniyor. Ayrıca formun sonunda diğer notlar başlığı altında kişinin bu güne kadar aldığı doktor raporları, rapor tarihi, kaç gün rapor alındığı, göreve başlama tarihi ve izin başlangıç ve bitiş tarihleri yer alıyor.
 
EMNİYETTEN TRANSFER
İl Emniyet Müdürlüğü'nde uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapan, Albat daha sonra İzmir Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne tayin oldu. İstanbul'da 1. sınıf emniyet müdürü kadrosuyla müdür yardımcısı olarak çalışan Şemi Albat, büyükşehir belediyesinin talebi üzerine İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçiş yaptı. Büyükşehir Belediyesinde zabıta daire başkanı olarak göreve başlayan Albat, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde asayiş ekiplerinden sorumlu amir, Asayiş Şube Müdür Yardımcılığı, Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. Albat, son olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'na bağlı olarak İzmir'de görev yapmaktayken emekli oldu.  (SABAH)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.