Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Meclisi’nden partilere çağrı: Saldırıya geçit verilmemeli

Büyükşehir Meclisi’nden partilere çağrı: Saldırıya geçit verilmemeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı beşinci bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda, organize suç örgütü lideri suçlamalasıyla hüküm giymiş ve infaz yasasıyla tahliye olan Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret ve tehditleri gündeme getirildi. Konu ile ilgili konuşan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, meclis üyeleri adına saldırıyı kınadıklarını belirtirken tüm partileri de saldırıya tepki göstermeye davet etti.

  • Ege Postası
  • 18.11.2020 - 18:56

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı beşinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Oturumda Torbalı Belediyesi, Menemen Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Dikili Belediyesi, Çeşme Belediyesi, Bayındır Belediyesi ve Selçuk Belediyesi’nin 2021 yılı mali bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

"YIKILAN EVLER KOOPERATİF EVİ"

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan evlere ilişkin bazı anekdotlar paylaştı. Yıkılan evlerin kooperatif evi olduğunu belirten Boztepe, “Büyük bir deprem yaşadık bu depremden dolayı özellikle Bayraklı kısmında büyük bir çöküntü oldu. Bazıları depremde yıkıldı bazıları da şu anda yıkılıyor. Ben 1978 den bu yana İzmir’deyim ve Bayraklı Karşıyaka tarafında ikamet etmekteyim. 180 yıllarından sonra İzmir’de kooperatifçilik İzmir’e gayet güzel yönetiliyordu. Özellikle de yazlık bölgelerde. Bazı bölgelerde 15-20 yılda bitmeyen binalar oldu. Bu yıkılan binaların bir çoğu da öyle. Şuan ceza evine giren Orhan ağabey var. Orhan ağabey inşaat mühendisleri İzmir'in kurucusu. 12 Eylülden sonra faşist yönetime karsı mücadele vererek inşaat Mühendisler Odası'nı kurmuştur. Orhan ağabey gaz betonu getirip binaların daha hafif olması için çalışan biri. Yine İzmir'de hazır beton olayını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile oturarak Kemal beydi . Bununla ilgili o dönemde teneke ile betonlar dökülürdü ve binalar yapılırdı. Buna karsı büyük bir mücadele veren kişidir Orhan ağabey. Çünkü bunlar 1975 yönetmeliğine göre yapılmış.  Tabii ki Orhan ağabeyin imzaladığı ve yapılan bina çöktü, buna bir şey demiyorum. Ancak bu kente 2000 yılı öncesi yapılan binaların büyük bir kısmının temeli ile yok. Bunun başka bir sebebi daha var. Müteahhit kat karşılığı işler yapılırdı.  Ancak öyle büyüdü ki bu iş, bostanlıda yüzde 60 ile bile yer bulamıyorsunuz Bu Bayraklı'da da aynı.  O bölgede yıkılan bütün binaların hemen hemen hepsi kooperatif binası. Tıpkı İzmir Büyükşehir Belediye Binası gibi. 1975 öncesi yapılan binaların hemen hemen hepsi çürük" diye konuştu.

“TÜM PARTİLERİN KINAMASI GEREKİYOR”

Boztepe’nin ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, organize suç örgütü lideri suçlamalasıyla hüküm giymiş ve infaz yasasıyla tahliye olan Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret ve tehditleri hakkında konuştu. Kökkılınç, “Çok yakın bir zaman içerisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açık bir şekilde tehdit ve hakaret yüklü saldırı gerçekleşti. Biz CHP’li meclis üyeleri olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Fransız yazar Volteire’nin çok güzel bir sözü var. ‘Düşüncelerine katılmıyorum ama düşüncelerini savunman için canımı veririm’ diye. Biz Türkiyeli siyasetçiler olarak çok zor zamanlar geçirdik. Siyasilere yapılan saldırılardan çok yorulduk.  Bu nedenle tüm siyasetçilere, sanatçılara yönelik saldırıları tek bir partinin değil, parti ayrımı gözetmeksizin tüm partilerin kınaması ve geçit vermemesi gerekiyor. Ben bu konuda üzüldüğümü de bildirmek isterim” dedi.

GÖNÜLLÜ KARANTİNA ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Toplantı sonunda İzmirlilere koronavirüsle mücadele konusunda bir kere seslenen Başkan Soyer, “Covid konusunda uyarıyla kapatalım toplantıyı. Gerçekten çok hızlı yayılıyor ve ilk çıktığında yaşadığımız yayılım hızının üzerine çıkmış durumda. Ağır vakalarla karşılaşıyoruz. Hepinizden rica ediyorum lütfen herkes çok dikkatli olsun. Tüm İzmirlilere de bir kere daha hatırlatmış olalım. Gönüllü karantina uygulamasını ciddiye almalarını, mümkün olduğunca evde kalmalarını rica ediyoruz. Bu salgını atlatmak istiyorsak mümkün olduğu kadar kuralalar riayet etmeli ve karantinada kalmalıyız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.