Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Meclisi'nde yürüyen merdiven tartışması

Büyükşehir Meclisi'nde yürüyen merdiven tartışması

Son dönemlerde yaşanan hırsızlık vakaları ve vandalizm olayları ile sıkça gündeme gelen üstgeçit krizi Büyükşehir Belediyesi’nin son meclis toplantısında çeşitli tartışmalara yol açtı. Yürüyen merdivenli üstgeçitlere “Yürüten merdivenli” benzetmesi yapan AK Parti’li Bilal Doğan, çalışmaların ölü yatırım haline geldiğini belirterek, belediyeyi eleştiri yağmuruna tuttu.

  • Ege Postası
  • 12.02.2016 - 23:32
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı Şubat ayının son meclis toplantısında İzmir genelindeki yürüyen merdivenli ve asansörlü üstgeçitlerde yaşanan arızalar ve vatandaşların yaşadığı sıkıntılar masaya yatırıldı.
 
 
“ÜSTGEÇİTLER ÖLÜ YATIRIM HALİNE GELDİ”
Meclis oturumunda belediyenin kent genelinde hizmete açtığı asansörlü ve yürüyen merdivenli üstgeçitlerde yaşanan sıkıntıları gündeme taşıyan AK parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik bu yatırımlar ne yazık ki belediyenin diğer işlerinde olduğu gibi halkımızı bir kez daha yolda bırakmıştır. Kentin yirmi ayrı noktasında yapımı tamamlanan üstgeçitlerimiz ne yazık ki hayal kırıklığından öteye geçememiş, yaşanan aksaklıklar ve arızalar sebebiyle birer ölü yatırım haline gelmiştir. Bu konuda iletilen şikayetler ve yaptığımız incelemelerde, Çiğli, Konak, Bornova, Karabağlar, Karşıyaka, Balçova gibi kentin en işlek alanlarında yapılan bu üstgeçitler düzgün çalışmamaktadır. Yürüyen merdivenleri çalışmayan, asansörleri aylardır bozuk olan bu üstgeçitlerimiz nedeniyle yaşlılarımız eziyet çekmekte, engellilerimiz bu geçitlerden faydalanamamaktadır” dedi.
 
CAN KAYIPLARININ SORUMLUSU KİM OLACAK'
Çalışmayan asansörler ve yürüyen merdivenler nedeniyle vatandaşların yollarda can pazarı yaşadığını söyleyen AK Parti’li Doğan, “Yarın bir gün ölümcül bir kaza yaşandığı takdirde bunun sorumlusu kim olacaktı? Görevini gerektiği gibi yerine getirmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi bu vebalin altından kalkabilecek midi? Kameralar ve güvenlik sistemleri ile donatılan üstgeçitlerimizde yaşanan bu sıkıntılar halen çözülemiyor. Daha bu sıkıntıları çözemeyen Büyükşehir Belediyesi kentin kangreni haline gelen trafik ve ulaşım sıkıntısını nasıl çözecekti? Belediye burada topu her seferinde emniyete atmaktadır. Büyükşehir Belediyesi, üstgeçitlerde meydana gelen hırsızlık vakaları sonrasında sorumluluğu üstünden atmakta, üstüne düşen görevi yerine getirmemektedir. Üstgeçitlerde daha kaliteli ve dayanıklı malzeme kullansın, geçitlerdeki bakım ve denetim faaliyetlerini arttırılsın” diyerek çözüm önerilerinde bulundu.
 
BAYRAMYERİ’NDEKİ PROJEYİ SORDU
Çiğli’de yaşanan trafik kazaları sonrası kullanılamaz hale gelen üstgeçitleri örnek gösteren Doğan, belediyenin yaşanan sorunlara duyarsız kaldığını belirtti ve “Burada sorun belediyede midir, yoksa bu işi üstlenen yüklenici firmalarda mıdı? Bakım ve onarımlardan sorumlu yüklenici firma ise bu krizi aşmak için gereken cezai işlemler uygulandı m? Diğer yandan, hizmete açılan bu üstgeçitlerin yanı sıra, yapımı devam eden üstgeçitlerde de sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Susuzdede’de ağaçlar kesilerek, vatandaşların karşı çıkmasına rağmen inşa edilen yeni üst geçit inşaatı biteli aylar olmasına rağmen neden bir türlü vaktinde hizmete açılamad? 12 Eylül 2015’te tamamlanması gereken üst geçit aylarca bitirilemedi” şeklinde konuştu.
 
“YİNE İHALE KAZASI MI'”
5 Ocak’ta tamamlanacağı duyurulan ancak yaşanan aksaklıklar nedeniyle inşaatına henüz başlanamayan yaya üstgeçidi projesini de gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayramyeri’nde 5 Ocak’ta tamamlanması gereken üstgeçidin halen inşaatına dahi başlanamadığını ve sözde projeden öteye gidemediğini görüyoruz. Burada görüyoruz ki, sadece bir tabela asılmış, ancak gözle görülür bir çalışma yoktur. Üstelik aylar önce yerinden sökülen eski üstgeçidin kaldırılması ile mağdur olan vatandaşlar şantiyeye dönen kaldırımlarda hapsolmakta, karşıya geçişlerde canlarını tehlikeye atmak zorunda kalmaktadırlar. Bununla birlikte esnafımızın yaşadığı sıkıntılar da cabasıdır. Söz konusu gecikmenin sebebi yine bir ihale kazası mıdı? Yoksa öngörüsüzlük nedeniyle hesaplanamayan altyapı deplase faaliyetleri midi? Yoksa belediyenin öngörüsüzlüğü müdü? Yoksa belediye burada da tıpkı fuarda olduğu gibi ihale ettiği işi kendisi mi tamamlayacaktı? Vatandaşlarımız bu üstgeçidin ne zaman tamamlanacağını ve hizmete açılacağını öğrenmek istiyorlar.”
 
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DUVARA TOSLADI”
Büyükşehir Belediyesi’nin üstgeçitlerin modernizasyonu ve yenilenmesi işinde duvara tosladığını söyleyen Doğan, “Her zamanki gibi belediyenin bu işi de beceremediğini görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin adı ne yazık ki bir kez daha vaktinde bitirilemeyen işlerle, yarım kalan projelerle anılmaktadır. Bu yürüyen merdivenler vatandaşı yürüten merdivenler olmuştur. Umarız bu projeler bir an önce tamamlanır ve yayalarımızın İzmir caddelerinde hayatlarını tehlikeye atmasının da önüne geçilir. Türkiye’nin üçüncü büyük kentine yakışır şekilde yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitlerle donatılır” dedi.
 
AYDOĞAN: İNSANDAN KAYNAKLI SIKINTILAR
Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Türkiye’de bir ihale yasası var. Gereken neyse yapılır. Bazı asansörlerin sık bozulması, yürüyen merdivenlerin arızalanması gibi büyük kısmında insan kaynaklı sıkıntılar oluyor. Belediye olarak bunu mazeret olarak kabul edemeyiz. Gerekirse tekrar yapacağız. İnsanımızın hatalarını görmeyeceğiz. Türkiye bir hukuk devletidir. Geciken, yapmayan firma cezası neyse çeker. Elimizden gelenin daha iyisini yapmak isteriz. Burada yaşanan sıkıntıları görmezden gelemeyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.