Dolar 32,5772
%0.28
Euro 35,0025
%0.09
Altın 2.464,050
%1.14
Bist-100 9.885,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Kemalpaşa'da itfaiye için düğmeye bastı

Büyükşehir Kemalpaşa'da itfaiye için düğmeye bastı

Geçtiğimiz ay içerisinde AK Partili 6 belediyenin “Eşit hizmet” çağrısında bulunduğu ilçeler arasında yer alan Kemalpaşa’nın Ören bölgesinde planlanan itfaiye merkezi için İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı. İlçede en önemli eksiklerden bir tanesi olan yerel seçim çalışmaları öncesinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Binalı Yıldırım’ın da “Sıfır yatırım” yorumları yaptığı Kemalpaşa’daki itfaiye tesisleri 2015 yazında yapımı tamamlanarak hizmete başlayacak.

  • Ege Postası
  • 20.10.2014 - 10:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İtfaiye hizmetleri ve afetle mücadele konusunda kent genelinde yer alan eksiklerini gidermek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa için kritik öneme sahip Ören İtfaiyesi için yapım sürecine önümüzdeki günlerde start verecek. Bütünşehir yasası ile birlikte 30 ilçede artan yetki ve sorumluluk alanlarıyla birlikte çevre ilçelerden gelen talepleri masaya yatıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı planlama doğrultusunda Kemalpaşa Belediyesi sınırları içerisinde yer alan, halkın ve muhalefetin başlıca eleştiri konusu olan itfaiye istasyonunun yapımına önümüzdeki aylarda başlayacak.
 
KEMALPAŞA’YA YENİ İTFAİYE TESİSİ
Kemalpaşa’nın en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan itfaiye merkezi yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Muhalefetin de başlıca eleştiri konusu olan ve yerel seçimler öncesinde sıkça gündeme gelen afetle mücadele konusunda önemli yer teşkil eden yatırıma Büyükşehir Belediyesi yıl sonunda start verecek ve 2015 yılının yaz aylarında tesis hizmete açılacak.
 
2015 YAZINDA HİZMETE GİRECEK
Ören, Bağyurdu, Halilbeyli gibi bölgelere hizmet vermesi planlanan tesis, 250 metrekare idari bina, 285 metrekare garaj, 30 metrekare havuz ve 1854 metrekarelik açık alana sahip olacak. Tesisin yapım ihalesini 24 Ekim tarihinde gerçekleştirecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 150 gün içerisinde inşaatı tamamlayarak Haziran 2015’te Ören İtfaiye Birimi’ni hizmete alacak.
 


6 BAŞKAN “EŞİT HİZMET” İSTEMİŞTİ
Geçtiğimiz ay AK Parti İl Başkanı Bülent Delican önderliğinde toplanan 6 AK Parti’li belediye başkanı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne “Eşit hizmet ve eşit destek” çağrısı yaparak, “Biz de diğer CHP’li belediyeler gibi AK Partili belediyelere de destek istiyoruz. Altı belediyemizi ayrıştırmamasını talep ediyoruz. Bizler İzmir’e çakılacak her çivinin yanındayız. Aziz Bey diğer 24 ilçede nasıl hizmet ediyorsa buralarda da aynı hizmeti göstermesini bekliyoruz” şeklinde açıklama yapmış ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden destek alacaklarını belirtmişti.
 


MUHALEFET “İTFAİYE TURGUTLU’DAN GELİYOR” DEMİŞTİ
30 Mart’ın ardından başkanlık koltuğuna oturan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ilçenin en büyük eksiklerinden bir tanesinin itfaiye tesisleri olduğuna değinerek “Bir keresinde Halilbeyli’de kahvede çay içiyoruz, bir anda trafo yanmaya başladı. İtfaiyeyi arıyoruz. Turgutlu’dan gelen itfaiye söndürdü yangını. Bu bölgeye (Ören, Bağyurdu, Halilbeyli) itfaiye merkezi lazım” demişti. Yerel seçim çalışmaları kapsamında Kemalpaşa’nın Ören beldesini ziyaret eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise ilçe halkına seslenerek karne göndermesi yapmış ve ilçenin ihtiyacı olan tesislerin yapılmadığını dile getirerek, “Otopark, spor tesisleri, TOKİ konutları, itfaiye merkezi, yeşil alanlar, parklar, soğuk hava deposu… Ya bu kadar sıfır çok, bir tane de iyi verelim. Karnelerini saydık, sıfırdan geçilmiyor. Ama haksızlık etmeyelim bir kaç tane iyi not verelim. Tembellik 5, hizmet yapamama 5” yorumunda bulunmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.