Dolar 32,2170
%0.03
Euro 34,7642
%-0.28
Altın 2.448,560
%0.17
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Belediyesi önünde toplu taşıma eylemi

Büyükşehir Belediyesi önünde toplu taşıma eylemi

ESHOT'un “Ulaşım Sistemi'nin Yeniden Tasarımı” projesi kapsamında Merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sisteminde köklü değişikliklere gitmesi sonrasında halktan yükselen şikayetler ve eleştiriler eyleme dönüştü. Sosyal medya üzerinde örgütlenen çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin de desteğini alan “ulaşım mağduru” vatandaşlar ve esnaf İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde “Toplu ulaşımda düğümü çözmeye geliyoruz” sloganı adı altında protesto gösterisi düzenlediler.

  • Ege Postası
  • 09.07.2014 - 09:11
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Uygulamaya geçen yeni toplu taşınma düzenine tepki gösteren İzmirliler, akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen ve aralarında çeşitli siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcilerini de yer aldığı yaklaşık 50 vatandaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yeni ulaşım düzenlemesinin kaldırılması için çağrıda bulundu. “Aktarmalar bizi yıldıramaz”, “Aktarmaya karşı omuz omuza”, “Aktarmaların hesabı sorulacak”, “Aziz  bizimle otobüse binsene”, “Aziz şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Aziz istifa” sloganları ve ellerinde taşıdıkları “Çözüm değil, eziyet” yazılı pankartlar ile yeni ulaşım düzenlemesini protesto eden vatandaşlar, düzenlemenin iptali için topladıkları imzalar önümüzdeki hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin meclis oturumuna katılacaklarını duyurdu.  
 
“VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ”
Toplu taşımadaki yeni düzenlemeye tepki gösteren grup adına açıklama yapan TGB Üyesi Özgür Senger şunları kaydetti: “ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Haziran 2014 tarihinde başlayan yeni uygulaması vatandaşı canından bezdirdi. Yeni sistemle birlikte bize hiçbir yerde örneği olmayan otobüs+otobüs+otobüs formülünü dayattılar. Yıllardır alıştığımız düzen bozulduğu gibi, büyük devrim başlığı altında bize sunulan bu yeni sistemle birlikte insanlar evlerinden çıkamaz oldu. Toplu taşımada düğümüzü çözüyoruz dediler ama bu daha düğümün ilk noktası. Her sabaha otobüs duraklarında aktarma merkezlerinde kavgalar, olaylar çıkıyor.”
 
“40 YILLIK İZMİRLİLER TURİST GİBİ GEZİYOR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yeni ulaşım sistemi ile ilgili sorular yönelterek ve geçtiğimiz günlerde TMMOB tarafından yapılan açıklamayı hatırlatarak sözlerini sürdüren Senger, “40 yıllık İzmirliler bile turist gibi ellerlinde rehberle geziyor. Ne yazık ki yetkililer çıkıp halk ile bu uygulamanın detaylarını bile paylaşmadılar ve masa başında toplu taşıma düzenine karar verdiler. Aziz Kocaoğlu ulaşımda devrim yaptığını iddia ediyor. Bu bir karşı devrimdir. Sizler makam araçlarınızı bırakın, toplu taşımayı kullanın. Bu devrim bir tek Kocaoğlu’na yaradı. Yollar sadece özel araçlar için rahatladı. Kendisi yıllardır İzmir’i kaybetmek için elinden geleni yapıyor. Biz bu uygulamaya karşı İzmirliler olarak binlerce imza topladık. Ama bu uygulamada hala ısrar ediyorlar. İlla odanıza mı gelelim'” dedi.


 
HAFTAYA BELEDİYE MECLİSİNE KATILACAKLAR
Yapılan basın açıklamasının ardından eylem olaysız şekilde son veren vatandaşlar, uygulamanın iptal edilmesini isteyerek, önümüzdeki hafta içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısına katılacaklarını ve topladıkları imzaları belediye yönetimine sunacaklarını duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.