Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü kutlanıyor

Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İzmir'in Bergama, Urla ve Ödemiş ilçelerinde törenler düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2019 - 13:45

Bergama'daki ilk tören Bergama Şehitliği'nde gerçekleştirildi. Daha sonra Bergama Hükümet Konağı önünde devam eden törende Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende bir konuşma yapan Tankçı Yüzbaşı Süleyman Yetkin Kale, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının temeli olan 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin 97. yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Konuşmanın ardından öğrenciler "Kurtuluş Savaşı Destanı" ve "Otuz Ağustos'a Doğru" konulu şiirlerini okudu.

Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibi'nin gösterisiyle devam eden kutlamalar, tören geçişi ile sona erdi.

Urla

Urla ilçesindeki törenler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Binbaşı Yavuz Polat’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından program Yıldız Tepe Şehitliği’nde devam etti.

Yıldıztepe Şehitliği’ndeki törende Kaymakam Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Karabalık ve Belediye Başkanı Burak Oğuz şehitliğe çelenk sundu.

Kutlamalar Urla Kaymakamlığında gerçekleştirilen tebrikat kabulü ve kokteyl ile son buldu.

Ödemiş

Ödemiş Hükümet Meydanında çelenklerin Atatürk Anıtına konulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Ödemiş Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Mustafa Beytaş, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos zaferinin Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen bir zafer olduğunu söyledi. konuştu. 

Buradaki törenin ardından, kaymakamlıkta tebrikat töreni yapıldı.

Tire

30 Ağustos Zafer Bayramı, Tire’de de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Tire Kaymakam Vekili Ekrem İnci ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen lim Taşdan, konuşma yaptı.

Programda Kutsan Anadolu Lisesi öğrencisi Sevgi Gümüş ve ŞAİK Anadolu Lisesi öğrencisi Kardelen Korkmaz, Zafer Bayramı şiirlerini okudu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.