Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bütünşehir krizi

Bütünşehir krizi

​30 Mart yerel seçimlerin ardından Ödemiş’te bütünşehir komedisi yaşanıyor. Yasa ile birlikte kapatılan Ödemişe’e bağlı 9 belde belediyesinin araç ve taşınmazları ilçe belediyesine devredilirken, personelin kimi işsiz kaldı, kimi de ilçe belediyesinde çalışmaya başladı. Ancak, Ödemiş Belediyesi’nde işbaşı yapan kadrolu personel, geçmiş dönemlere ait maaş alacaklarının ödeneceğini söylenmesine rağmen aylardır borç krizi yaşıyor.

  • Ege Postası
  • 24.10.2014 - 14:46
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında paylaşım krizi ve İl Özel İdaresi’ne ait iş makineleri ile ilgili yaşanan çıkmaz devam ederken, benzer bir durum da Ödemiş’te yaşanıyor.  30 Mart’ın ardından kendisine bağlanan 9 belde belediyesinin iş makineleri ve personelini kısmen belediye bünyesine geçiren Ödemiş Belediyesi, personelin geçmiş dönemden kalan ve ödeneceği yönünde söz verdiği alacaklarını aylardır ödemedi.
 
 

9 BELDE BELEDİYESİNDE MAĞDURİYET YARATTI
Geçmişte Ödemiş’e bağlı olan Bozdağ, Bademli, Ovakent, Konaklı, Çaylı, Birgi, Kayaköy, Kaymakçı, Zeytinlik beldelerinin personeli ve iş makineleri yeni bir çıkmazı da beraberinde getirdi. Toplamda 200’ü bulan personelin büyük kısmı yürürlüğe giren yasa sonrasında işsiz kalırken, ilçe belediyesine geçen eski belde çalışanlarının geçmişten kalan alacakları ise ortada kaldı. Bir yanda işsiz kalan personelin dramı devam ederken, diğer yanda belediyeye alacakları ve mevcut hakları ile geçiş yapan işçiler ise ayrı bir çaresizlik yaşıyor.
 
BELEDİYEYE DAVA AÇTILAR
Belde tesisleri ve beldeye bağlı çeşitli müdürlükler ve işletmeler bünyesinde çalışan yaklaşık 200 personelin bir bölümü İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Genel Müdürlüğü ya da diğer ilçe belediyeleri bünyesinde kendilerine iş buldu. Kalan alacakları için yargıya giden eski belde belediyelerinin kadrolu personeli, borçların devredildiği  Ödemiş Belediyesi’ne ödemelerin yapılması için avukatları aracılığı ile ihtar çekerken, 3 bin TL ile 7 bin TL arasında değişen ikramiye, kıdem tazminatları ve teşvik ücretleri için hak mücadelesi başlattı.
 


BÜTÜNŞEHİR’DEN SONRA İKİNCİ DARBE
Personel alacakları ve mevcut hakları ile birlikte Ödemiş Belediyesi’ne aktarılan ve Mart ayından geriye dönük hak edişlerinin ödeneceği yönünde kendilerine söz verilen çalışanlar ise aradan aylar geçmesine rağmen henüz haklarını alamadı. Bütünşehir mağduru olan yaklaşık 20 çalışan, belediyedeki işlerini kaybetme korkusu yüzünden henüz dava açmadıklarını dile getirirken, alacaklarının maaş bordrolarına yansıdığını belirtti. Belediye yönetiminin kendilerini işe alırken geçmişteki alacaklarının ödeneceğine dair imza attığını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen çalışanlar, bütünşehir yasasının ardından ikinci darbeyi de ilçe belediyesinden yediklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.