Dolar 32,5028
%0.17
Euro 34,8260
%0.3
Altın 2.488,150
%1.05
Bist-100 9.548,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bürokrasi vekillik istiyor

Bürokrasi vekillik istiyor

İZMİR AK Parti'de milletvekili adayı olmak isteyenler, teşkilat ve Genel Merkez düzeyinde çalışmaya başladı. 2019 yılına kadar seçimin olmaması aday adayı sayısını artırdı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Erol Altun, İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz, Gazeteci Fehmi Koru'nun kardeşi Naci Koru'nun adaylığa hazırlandıkları öne sürülürken bazı bakanların İzmir'den liste başı olacağı da iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2015 - 12:26
AK Parti İzmir teşkilatlarında milletvekili aday adayı sayısının 300'ü bulması bekleniyor. 2019 yılına kadar genel ve yerel seçimin olmaması aday adayı sayısını artırdı. Adaylık düşünenler şu an nabız yoklama ve siyasi büyüklerden onay alma dönemini yaşıyor. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Bekle, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Kadın Kolları eski Karşıyaka İlçe Başkanı Emine Çetin ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Tercan, "Ben adayım" diyerek görevlerinden istifa etti. 

AK Parti İzmir il yönetiminden Müjde Çelik, Aykut Yenice, Ali İhsan Şahin, Abdurrahman Çabuk ve Yunus Kalkan'ın da adaylık için ayrılacakları öne sürüldü. AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak, Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Bilal Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Memur- Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın adaylık için görevlerinden ayrılacağına kesin gözüyle bakılırken Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın da AK Parti'den aday olabileceği iddiası kulisleri dalgalandırdı. Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Erol Altun, İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz'ın adaylık için istifaya hazırlandıkları öğrenildi. 

TEŞKİLATTAN TALEP ÇOK

AK Parti eski İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, eski Teşkilat Başkanı Atilla Kaya, Adnan Yılmaz, Tanfer Kemerli, Ali Hadim, Raşit Ürper, Uğur Türkan, Tansu Kaya, Nazmi Kalyoncu, Necip Kalkan, Necip Nasır, Bekir Pakdemirli, Veysel Güldoğan, Tolga Murat Balıkçı, Ahmet Uğur Baran, Hüseyin Özkan, İlhan Kaya, Mehmet Bayındır, Cemal Öztürk, Yeşim Demirali, Feyzi Bayram'ın adaylık için adları geçiyor. 

BAKANLAR GELEBİLİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın aday gösterileceğini öne sürülürken, genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da İzmir listelerinden aday gösterileceği ileri sürüldü. Dışişleri Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Gazeteci Fehmi Koru'nun kardeşi Naci Koru'nun da adı İzmir için geçiyor 

AK Parti yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından Ertuğrul Günay, İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan'ın istifa etmesiyle sekiz milletvekili kaldı. Binali Yıldırım ve Mehmet Tekelioğlu 3. döneme takıldıkları için yeniden aday olamayacak. AK Parti kulislerinde milletvekilleri Ali Aşlık, Hamza Dağ, Aydın Şengül, Rıfat Sait, Nesrin Ulema ve İlknur Denizli'nin liste şansı konuşulmaya başlandı. Ali Aşlık ve Hamza Dağ'ın liste şansının daha fazla olduğu kulislerde konuşuluyor.(DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.