Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'dan Ankara raporu: Kimlerle görüşt? Neler konuşuldu'

Delican'dan Ankara raporu: Kimlerle görüşt? Neler konuşuldu'

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Ankara'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile izmir'de alınan seçim sonucunu değerlendirdi. Toplantıda genel seçim sonuçlarının yanı sıra seçimi kazanabilmek için stratejiler masaya yatırıldı. Başkan Delican'a genel merkezden erken seçim için hazırlıklı olmaları ve sahada her an seçim olacakmış gibi daha fazla bulunarak vatandaşlarla temas halinde olmaları yönünde talimat geldi. Yerel Yönetimlerle özel bir görüşme gerçekleştiren Başkan Delican, AK Parti'li belediyelerin İzmir'de yaşadığı sıkıntı ve eksiklikleri de ilettiğini ifade etti. Kimlerle görüşt? Neler konuşuldu'

  • Ege Postası
  • 06.07.2015 - 16:27
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Türkiye genelinde yüzde 9, İzmir'de ise yüzde 10 gerileyen AK Parti, genel merkezi yaşanan düşüşün ardından sorgulama sürecine girdi. Başkan Delican, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ve Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Baloğlu ile görüşürken, seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ise bir araya gelmedi. 

BELEDİYELERDEKİ OY KAYIPLARI GÜNDEME GELDİ

 AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın geçtiğimiz Cuma günü gitmesi beklenen toplantı, Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu'nun İzmir'deki programı nedeniyle görüşme bugün gerçekleşti. Başkan Delican, geçtiğimiz hafta belediye başkanları ile bir araya gelerek AK Partili Belediyelerdeki oy kayıplarının gerekçelerini görüşmüştü. Başkan Delican genel merkeze belediye başkanlarının yaşadığı sıkıntıları da iletti.

VATANDAŞLARLA TEMAS  HALİNDE OLUN 
Görüşmelerin teşkilatlar olarak alınan karar olduğunu ifade eden Delican, "Görüşmeler daha önce teşkilatlar olarak aldığımız bir karardı. Teşkilat başkanımız birebir hem il başkanlarıyla toplantı yapmak istemişti. Son derece verimli oldu. Vatandaşlarla daha fazla temas halinde olmamız ve milletvekilleriyle daha fazla sahada olmamız istendi" diye konuştu. 

ASILSIZ HABERLERE KULAK ASMAYIN 
Genel merkezin İzmir'de yaklaşık yüzde 10 oy kaybeden AK Parti'de revizyon yapılacağı yönünde çıkan haberlere kulak asılmaması ve çalışmaların devam etmesinin istendiğini belirten Delican "Asılsız haberlere kulak asmamamız gerektiği ve işimize bakmamız istendi. Biz de çalışmalarımızı belirttik. Yerel yönetimler başkanımızla konuştuk. Belediyelerimizin eksikliklerini anlattık ve tamamlanmasını talep ettik" dedi. 

HER AN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ... 
Delican, seçimin hemen ardından Soylu'ya seçimde alınan yenilginin nedenleri hakkında rapor sunarak, bu raporu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da iletilmişti. Genel başkan yardımcılarıyla yapılan bu görüşmede ise 'İzmir'de seçim kazanabilmek için neler yapılabilir', 'neler eksik kaldı' sorularının yanıtları üzerine konuşuldu. Görüşmenin ardından Başkan Delican, "İşimize gücümüze bakıyoruz. Her an seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yarın hükümet kurulur kurulmaz teşkilat olarak her an olası bir seçime de hazırlanıyoruz" diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.