Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bülent Arınç'ın o sözleri dünya basınında

Bülent Arınç'ın o sözleri dünya basınında

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TBMM Genel Kurulu'nda HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a söylediği "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus..." sözü dünya basınına konu oldu.

  • Ege Postası
  • 30.07.2015 - 13:39
İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Telegraph, "'Bir kadın olarak sus' diyen Türk Başbakan Yardımcısı yeni bir cinsel ayrımcılık tartışmasına bulaştı" başlığı ile duyurduğu haberde, Arınç’ın bu sözlerini “saldırgan” olarak niteledi. Arınç’ın daha önce de kadınlara gülmemelerini söyleyerek eleştirilere hedef olduğu hatırlatıldı.

Bülent Arınç'ın bu sözlerinin de son olayda olduğu gibi Türk kadınlarını sosyal medyada harekete geçirdiğini yazan gazete, "Bir Kadın Olarak Susmayacağız" hashtag’i altında yazan kadınların, "Kes sesini Arınç" şeklinde ifadeler kullandığını, paylaşılan karikatürde ise "Ben bilmem Arınç bilir" sloganın yer aldığını belirtiyor.

Arınç’ın sözleri Alman basınında da geniş yer buldu.
 Focus dergisinin internet sayfasında “Başbakan Yardımcısı Arınç’ın cinsel ayrımcı ifadeleri kızgınlık yarattı” başlığı ile verilen haber, en çok okunan haber oldu. Arınç’ın ilk kez bu “kadın karşıtı” tarzda konuşmadığına dikkati çekildi. Haberde, CHP ve HDP’nin Arınç’ın sözleri dolayısıyla özür dilemesini istedikleri yer aldı. Haberde Nursel Aydoğan’ın Arınç’ın sözlerini kişisel algılamadığı, fakat  tüm kadınlara yönelik bir hakaret olarak algıladığı yazıldı.
Bülent Arınç için “Türkiye Başbakanı” diye yanlış bir başlık atan Stern dergisi, Arınç’ın canlı yayında kadın milletvekilini susturmaya çalıştığını yazdı. Dergi, Arınç’ın büyük tepki aldığına dikkati çekti.  Stern, Arınç’ın kadınlara yönelik ifede şeklinin ilk vakası olmadığını vurgulayıp, Arınç’ın yaklaşık bir yıl önce kadınların ortalıkta yüksek sesle gülmemeleri gerektiği ifadesine yer verdi. 

Almanya’nın en çok okunan gazetesi Bild ise “Türk başbakan yardımcısından maço ifadeler” başlıkla verdiği haberde, Arınç’ın “bir kadın olarak sus” ifadesine yer verdi. Arınç’ın sözlerini “sözlü raydan çıkma” olarak nitelendiren gazete, olayın meclisteki gelişmesini ve tepkilere geniş yer verdi.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kadınlara karşı yine “sözlü raydan çıktı” başlığı ile olayı veren Münchener Merkür gazetesi, tepkilere de geniş yer verdi. Gazete, politikacıların tepkilerinin yanı sıra, Twitter’de “Bir kadın olarak susmayacağız” etiketiyle atılan mesajlarla Türk kadınlarının da tepkilerini dile getirdiklerini bildirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.