Dolar 32,5989
%0.38
Euro 34,8144
%0.24
Altın 2.506,400
%0.88
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bucaspor'a puan silme cezası

Bucaspor'a puan silme cezası

FUTBOL Federasyonu Ulusal Kulüp Lisans Kurulu, ek başvuru süresinde de lisans kriterlerini yerine getiremeyen Ege temsilcileri Denizlispor ve Bucaspor'a puan silme cezası verdi. Sarı-Lacivertlilere lisans şoku

  • Ege Postası
  • 05.09.2015 - 09:54
Kulüplerin başvurularını değerlendiren kurul, Denizli ve Buca'yla birlikte 7 kulübe Ulusal Kulüp Lisansı verilmemesini kararlaştırdı. Kurul bu kulüpler için gerekçeli kararında, ''Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XI tablosu ilgili maddeleri uyarınca, puan cezaları verilmiş olup, ulusal kulüp lisans talepleri reddedilmiştir'' ifadelerini kullandı. PTT 1. Lig'e 3 maçta 3 puanla başlayan Denizlispor'un mali ve sportif kriterler gereğince 8, 2. Lig'deki Bucaspor'un ise 3 puan silme ceza alacağı öğrenildi.

İTİRAZ EDECEKLER
Basın Sözcüsü Sait Demir, "Arena'daki eksiklerin giderilmesi konusunda Buca Belediyesi'nden söz aldık. Gerekli itirazlarımızı yapıp cezanın kaldırılmasını umuyoruz" dedi. Yönetime tepki gösteren taraftarlar ise sosyal medyada, "Yaklaşık 2 aylık süreçte uyarılara ve 40 bin TL cezaya rağmen puan silme cezası önlenmediği gibi kamuoyu bilgilendirilmedi. Bir değil, iki değil." ifadelerini kullandı.


KARŞIYAKA'YA LİSANS MÜJDESİ
TT 1. Lig kulüplerinden Karşıyaka, Ulusal Kulüp Lisansı'nı aldı, puan silme cezasından kurtuldu. Futbol Federasyonu Ulusal Kulüp Lisans Kurulu,İstanbul'da yaptığı toplantı sonrası Kaf-Kaf'ı lisans almaya hak kazanan kulüpler arasında belirledi. Daha önce birçok kez başvuru yapmasına rağmen mali, idari, sportif, hukuki ve altyapı kriterlerini yerine getiremediği için lisans alamayan Karşıyaka, böylece 4 puan silme ve para cezasından kurtuldu. Geçen yıl lisans alamadığı için kesilen 1 puan silme cezası yeni sezona ertelenen Kaf-Kaf, son başvuru döneminde yine lisans alamamış, ek başvuru süresinin son gününde evrakları tamamlayıp Federasyon'a teslim etmişti. Başkan Ali Erten ve Genel Sekreter Mehmet Yaya, kulüple ilgili Lisans Kurulu'na savunma yapmıştı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.