Dolar 32,5153
%-0.08
Euro 34,9815
%0.44
Altın 2.435,580
%0.51
Bist-100 9.797,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bucalı çocukların havuz keyfi: Yaz onlara güzel

Bucalı çocukların havuz keyfi: Yaz onlara güzel

Çocukların yaz tatillerini sporla değerlendirmeyi hedefleyen Buca Belediyesi, yaz ayları boyunca açtığı birçok kursun yanı sıra, 5 okula kurduğu portatif yüzme havuzlarıyla da, sporu çocukların ayağına getirdi. Yaz sıcaklarının kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı bugünlerde çocuklar mahallelerindeki portatif havuzlarda gönüllerince eğlenirken, aileler de çocuklarına böylesine bir imkan sunulmasının mutluluğunu Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür ederek dile getiriyor. Bucalı çocukların havuz keyfi

  • Ege Postası
  • 05.07.2015 - 12:05
İZMİR - Sporu mahallelerde çocukların ayağına getiren Buca Belediyesi, yüzmede bu yaz hedef büyüttü. Geçtiğimiz yıl 5 bin çocuğa yüzme öğreten Buca Belediyesi’nin bu yıl ki hedefi 7 bin 500 oldu. Belediyespor bünyesine açılan yüzme kurslarının yanı sıra, haftanın 3 günü 11-14 yaş arası çocukları Çeşme’ye götüren belediye, şimdi de ilçedeki 5 okula kurduğu portatif yüzme havuzlarıyla binlerce çocuğu yüzmeyle buluşturuyor.



Yaz tatilinde çocukların sporla buluşturmayı hedefleyen çalışmada, Ali Kuşçu, Mimar Kemalettin ve Dirayet Süren İlkokulları ile Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sevgi-Ferit Akın Ortaokulu bahçelerine portatif yüzme havuzları kuruldu. Yaz ayı boyunca sürecek ve binlerce yüzme öğretmenin hedeflendiği portatif havuzlardaki eğitimlere katılan Bucalı minikler, hem keyifli zaman geçiriyor hem de yüzme öğreniyor. Deneyimli eğitmenler eşliğinde haftanın altı günü verilen eğitimlerde her bir çocuk 2’şer haftalık periyotlar eşliğinde haftanın 3 günü günlük birer saat temel yüzme eğitimi alıyor. 



Portatif havuzlardaki eğitimlere ailelerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bucalı çocuklarımıza yaptığımız yatırımlar sadece Buca’nın değil tüm ülkenin kazanımıdır. Fakat burada çok önemli bir kazanım daha var. O da ailelerimizin bize duyduğu güvenin kazanımı. Bu güveni sağlayamazsanız yaptığınız yatırımın hiç bir önemi yoktur. O yüzden ben Bucalı hemşerilerime bizlere duyduğu güvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
Çocuklar “Başkan Amcaları”nın havuzu ayaklarına getirmesinden dolayı bir hayli mutlu olurken, aileleri de çocuklarına tanınan bu imkandan dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.