Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca sokaklarını yarış pistine çevirdiler

Buca sokaklarını yarış pistine çevirdiler

​Son günlerde kentin göbeğinde yarış pistlerini aratmayan manzaralar yaşanıyor. Gece geç saatlere kadar Buca Yedigöller kavşağını mesken tutan bir grup gencin ölümle dansı kazalara davetiye çıkartırken, vatandaşların da can güvenliğini tehlikeye atıyor. Gece uykuları kabusa dönen mahalle halkı ise emniyet güçlerinin ilgisizliğinden ve şikayetlerinin dikkate alınmamasından şikayetçi.

  • Ege Postası
  • 21.08.2014 - 09:08
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son dönemde gençlerin başlıca tutkusu haline gelen modifiye araçlar ve hızla yayılan drift yarışları Buca’da ölümcül kazalara davetiye çıkartmaya devam ediyor.Yedigöller yakınında yer alan Dede Korkut Caddesi ile Yavuz Sultan Selim Caddesi’ni birbirine bağlayan kavşakta akşam hava karardıktan sonra toplanan bir grup gencin yarış tutkusu, gece geç saatlere kadar aralıksız devam ederken, alkolün de etkisiyle kendinden geçen modifiye araç sahipleri vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.
 
GENÇLER YARIŞTA, MAHALLE İSYANDA
Buca’nın Gaziler Mahallesi sakinleri yaşadıkları bölgeyi mesken tutan yarış tutkunu gençler ve gün geçtikçe yayılmaya devam eden modfiye araçlar nedeniyle korkulu günler yaşamaya devam ediyor. Belediye otobüsleri ve dolmuşlar gibi toplu taşıma araçlarını da sıkça kullandığı mahalleyi kesen iki ana yolun yer aldığı kavşakta birbirleri ile yarışan araç sahipleri, hem kendi canlarını hem de bölgede oturan mahalle sakinlerinin can güvenliğini tehlikeye atmaya devam ediyor.
 
SOKAKLAR EKSOZ SESLERİYLE İNLİYOR
Gece geç saatlere kadar Yedigöller girişinde yer alan otopark bölgesinde alkol alan ve sonrasında yollarda birbirleri ile yarışa giren çoğunluğunu 18-21 yaş arası gençlerin oluşturduğu ve çevrelerinde “modifiyeci” olarak da adlandırılan yarış tutkunları, Buca sokaklarını yarış pistine çevirdi. Ana arterdeki yol ve kavşaklarda akan trafiğe aldırış etmeden adeta ölümle oynayan araç sahipleri, araçlarından çıkan ve mahalleyi uykusuz bırakan eksoz sesleri ile de bölgede yaşayan vatandaşlara çile çektiriyor.


 
KİM DUR DİYECEK'
Yedigöller Kavşağı olarak da bilinen alanda dakikalarca drfit (yanlama) yaparak uzay gemisi misali dönen araçlara dayanacak gücü kalmadığını belirten semt sakinleri ise, emniyet güçlerine ilettikleri onca şikayete rağmen gereken tedbirlerin alınmamasına ve yaptırımların yetersiz kalmasına isyan etti. İhbarda bulunmalarına rağmen, saatler sonra alana gelen emniyet ekiplerinin alkol alan gençlere sadece kimlik kontrolü işlemi uyguladıklarını söyleyen Gaziler Mahallesi halkı, gençlerin saate aldırış etmeden, fütursuzca eğlenmesinden şikayetçi olduklarını söyledi.
 
KAZAYA DAVETİYE
Konuyla ilgili onca şikayette bulunmalarına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün gerekli önlemleri almadığını hatırlatan mahalleli, yaşanan tedbirsiz ortamın kazalara davetiye çıkarttığını dile getirdi.

“DÖN BABAM DÖN!”
Geçtiğimiz haftalarda 7 yaşında bir çocuğun karşıdan karşıya geçerken yaralandığını, yarış yapan araçların trafik kazalarına sebebiyet verdiğini ve bir aracında takla attığını aktaran Gaziler Mahallesi halkı, sabaha kadar gürültüden uyuyamadıklarını da söyleyerek şikayetlerini yineledi. Ayrıca, denetim eksikliği nedeniyle mahallenin Pınarbaşı Yarış Pisti’ni de aratmadığını söyleyen halk, özellikle son dönemde sayıları artan gençlere motorcuların da eklendiğini hatırlattı ve yetkililere “Sabaha kadar dön babam dön… Ne uyku kaldı, ne huzur... Güzelim mahalleyi dağ başına çevirdiler. Yeter artık, bu çileye bir son verilsin” diyerek çağrıda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.