Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’da sendika coşkusu meydanlara taştı: Başkan omuzlarda

Buca’da sendika coşkusu meydanlara taştı: Başkan omuzlarda

Buca Belediyesi’nde sendikalı olan yaklaşık bin işçi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası’nın düzenlediği “Emek ve Dayanışma Günü” başlıklı toplantısında bir araya geldi. Buca’da sendika coşkusu meydanlara taştı

  • Ege Postası
  • 03.05.2015 - 11:16
İZMİR - Altınsaray Düğün Salon’unda düzenlenen toplantıda coşku sokaklara taştı. Salonu dolduran işçiler  “Durma ilerle işçi seninle”, “Levent Başkan sen bizim her şeyimizsin” sloganlarıyla karşıladıkları Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı Çevik Bir Meydanı’na kadar omuzlarında taşıdı. Konuşmasında bir yıl önce aynı salonda “Taşeronu kaldırma” sözü verdiğini hatırlatan Başkan Piriştina “Emeğe saygı öğrenilmiyor. İnsanın fıtratında olmalı. Bizim fıtratımızda emek var” dedi.
DİSK’e bağlı Genel-İş sendikasında örgütlenen Buca Belediyesi taşeron işçilerinin kutlamasına DİSK Mali İşler Daire Başkanı Cafer Gonca, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş İzmir 1,2,3,4 ve 5 nolu şube başkanlarının yanı sıra CHP İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Murat Bakan ile CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül de katıldı. Toplantıda Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın bir yıl önce aynı salonda işçilere verdiği sözün yer aldığı görüntü kaydı izlenirken sık sık “Durma İlerle İşçi Seninle”, “Levent Başkan sen bizim her şeyimizsin” sloganları atıldı. Konuşmaların ardından Başkan Piriştina, Genel-İş Mali İşler Daire Başkanı  Cafer Gonca, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı işçilerle birlikte halay çekti. Salona sığmayan işçiler halay çekerek sokağa çıktı. İşçiler daha sonra Başkan Piriştina’yı omuzlarına alarak Çevik Bir Meydanı’na kadar yürüdü.



‘Mücadelemiz ülkenin dört bir yanına yayılacak’
Toplantıda ilk konuşmayı yapan DİSK Genel İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, işçilere verdiği sözünü tutan Piriştina’ya teşekkür etti. 
DİSK’in İzmir’e ilk adımını İzmir’in efsane Başkanı Ahmet Piriştina ile attığını hatırlatan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesinde, ‘taşeronumuz kalmayacak sendikalı ve örgütlü olacak’ dedi. Şu anda iktidar olduğu yerlerde bunlar gerçekleşiyor. Eğer 7 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olursa, siz örgütlü olmayı düşünmeyin, kadro mücadelemiz CHP iktidarında sürecek sürmeye devam edecek” dedi.
 
 
Buca Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin “Emek ve Dayanışma Günü” toplantına katılan Genel-İş Mali İşler Daire Başkanı Cafer Gonca da konuşmasında 7 Haziran Genel Seçimi’ne vurgu yaparak, “Bu ülkede padişahın sarayındaki paranın krallığını biz işçiler yıkacağız. Mücadelemizi ülkenin dört bir yanına yayacağız” diye konuştu.



‘Sosyal demokrat iktidar örgütlü gücün omuzlarında yükselecek’
İşçilerin sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise bir yıl önce aynı salonda verdiği sözü tutmuş olmanın gururunu yaşadığını ifade ederek, “Emeğe saygı öğrenilmiyor. Kitaplarda yazmıyor. İnsanın tabiatında olması lazım… Bunun insanın fıtratında olması lazım… Bizim fıtratımızda emek var, örgütlenme var. Kent planlıyoruz. Kenti yaşanılır kılmaya çalışıyoruz. Ama bunu yaparken nasıl yöntemler belirlerseniz belirleyin; tek bir formülü var. Önce bu yolda yürüdüğünüz işçiniz, emekçiniz rahat olacak. Dolayısıyla bu adım başarıya doğru atılmış, Kemal Kılıçdaroğlu’nu 8 Haziran’da Başbakan yapacak önemli bir adımdır. Sosyal demokrat iktidar örgütlü gücün omuzlarında yükselecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.