Dolar 32,4723
%0.19
Euro 34,5572
%0.18
Altın 2.474,870
%-0.33
Bist-100 9.531,00
%-1.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da potansiyel adaylar kriz yarattı!

Buca'da potansiyel adaylar kriz yarattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun, Buca Belediye başkan aday adayı Hasan Nebi ile birlikte hareket edip yaptığı açıklamaların partiyi zor durumda bıraktığını düşünen partililer ilçe başkanlığını telefon yağmuruna tuttu. İlçe Başkanı Bekdaş Gül, gelen şikayetler üzerine İl Başkanı Ali Engin’e iki ismi rapor etti. Geçtiğimiz yıl CHP’den istifa eden ve yoluna Buca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi olarak devam ederken AK Parti’ye İzmir Milletvekili Rıfat Sait aracılığıyla üyelik başvurusu yapan Adnan Öztekin ise Buca AK Parti İlçe Teşkilatı’nda homurdanmalara neden oldu.Başkan adayı olmak istediği her fırsatta dile getirilen Öztekin’e en tepkili ismin ise ilçe başkanı Mustafa Solmaz olduğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 14:18
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlere 8 aydan kısa bir zaman kalırken partilerde de hareketlilik iyice arttı. Yerel seçimlerde CHP ve AK Parti’nin başa baş mücadele edeceği ilçeler arasında gösterilen Buca’da her iki partide de şu sıralar ‘aday adayı krizi’ yaşanıyor. CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun Buca’da Belediye Meclisi üyeliği için aday adayı olması ve belediye başkan aday adayı Hasan Nebi’yle birlikte hareket edip partiye zarar veren açıklamalar yapması örgütte tepki çekti. AK Parti Buca’da ise geçtiğimiz yıl CHP’den istifa eden Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Adnan Öztekin’in AK Parti İl Başkanlığı’na giderek üyelik başvurusu yapması ilçe teşkilatında sıkıntı yarattı. Buca'da Belediye Başkan adayı olmak istediği her fırsatta dile getirilen Öztekin’in yaklaşan adaylık takvimi öncesi yaptığı manevra teşkilatın tepkisine yol açtı. 



2014 yerel seçimlerinde seçmen sayısı bakımından kritik ilçeler arasında yer alan Buca’da CHP ve AK Parti adına gerçekleşen siyasi manevralar her iki partide önümüzdeki günlerde daha da büyüyebilecek krizlere yol açtı.

ŞİKAYETLER ÇOĞALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun Buca Belediye Meclisi üyeliği için aday adayı olması ve Belediye Başkan aday adayı Hasan Nebi'ye destek vermesi ilçe örgütünde krize yol açtı. Nebi’nin Kılıçdaroğlu ile birlikte ekranlarda boy gösterip yaptığı açıklamaların partiyi zor durumda bıraktığını düşünen partililerin ilçe başkanlığını telefon yağmuruna tuttuğu öğrenildi. Aday adayları başta olmak üzere partililerin ilçe başkanı Bektaş Gül’ü arayıp, “ Hasan Nebi partide tartışılan bir isim. Genel Başkan’ın kardeşinin böyle bir isimle beraber olması partiyi küçük düşürüyor. Tartışılır hale getiriyor. Nebi, Celal Kılıçdaroğlu’nu kullanarak prim yapmak istiyor. Yaptığı açıklamalarda parti adına disiplin suçu” dedikleri ifade edildi.

GÜL
 İL’E RAPOR YAZDI
İlçe Başkanı Gül gelen şikayetler üzerine harekete geçti. İl Başkanı Ali Engin’e ayrıntılı bir rapor sunduğunu belirten Gül, “ Ben hem Celal Kılıçdaroğlu’nu hem de Hasan Nebi’yi çağırıp konuştum. Partinin kamuoyunda yıpratıldığını anlattım. Beni dinlemediler.Partiye babam zarar verse müsaade etmem. Parti kamuoyunda yıpranmaya başlandı Buca’da…Şikayetler arttı. Hasan Nebi her seçim süreçlerinde partiyi yıpratıyor. İnsanlar önce çıkıp aynaya bakacak. Tüzüğün ilgili maddelerine göre h
er iki ismide İl'e rapor ettim.Genel Merkezi’de ayrıca bilgilendirdim” dedi.



ÖZTEKİN’İN GEÇİŞİ TEPKİ ÇEKTİ
CHP Buca’da yaşanan ‘aday adayı krizi’nin bir benzeri de şu sıralar AK Parti Buca Teşkilatı’nda yaşanıyor. Uzun süredir AK Parti’ye geçeceği dillendirilen Buca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi eski CHP’li Adnan Öztekin’in geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanlığı’na giderek üyelik için başvuru yapması ilçe teşkilatında homurdanmalara neden oldu. Buca'da Belediye Başkan adayı olmak istediği her fırsatta dile getirilen Öztekin’in yaklaşan adaylık takvimi öncesi AK Parti’ye İzmir Milletvekili Rıfat Sait aracılığıyla geçmesi ilçede adaylık hayalleri kuran isimleri rahatsız etti. İsimleri aday adayı olarak lanse edilen AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ve Grup Başkanvekili Mustafa Arslan’ın, Öztekin’in partiye geçişine tepkili oldukları öğrenildi. İlçe Başkanı Solmaz’ın yakın çevresine “Partiye çıkar için geldi. CHP’ye yar olmamış bize de olamaz. Teşkilat için
den kim aday çıkarsa çıksın başımın üstünde yeri var. Ancak Öztekin’in gibi siyasi çıkar için partiye gelmiş birini içime sindirmem” dediği öğrenildi.Teşkilatında Öztekin'e sıcak bakmadığı ifade edildi. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait'in tam desteğini alan Öztekin'in önümüzdeki günlerde atacağı adımlar teşkilatta krizin boyutunu belirleyecek.

“KALBİM DAİMA SOLDA ATTI” DEMİŞTİ
İstifa ettiği dönemde AK Parti’ye geçeceği yönündeki söylentileri yalanlayan Öztekin, “ Yıllarımı sol harekete emek vererek geçirdim. Emekten, halktan, haktan ve adaletten yana oldum. Kalbim daima solda attı. En büyük hedefim sol’da birlik hareketiydi. Faydalı olabileceğimi düşünerek Cumhuriyet Halk Partisine katılmıştım, fakat gelinen süreçte gelişimin bir faydasının olmadığını görüyorum ve belki gidişimin, ayrılışımın bir faydası olur düşüncesi ve temennisiyle Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ediyorum” demişti.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.