Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’da insan kaçakçılığına darbe

Buca’da insan kaçakçılığına darbe

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, umuda yolculuğa çıkmak isteyen sığınmacıların kullandığı ve olumsuz koşullarda hazırlanan botların üretildiği Buca Olduruk mevkiinde yer alan imalathaneye operasyon düzenledi. Operasyonda lisanssız, mevzuata aykırı üretildiği tespit edilen toplam 29 zodyak bot ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan firma sahibi ve çalışan 6 Suriye vatandaş hakkında gerekli işlem yapıldı. Kaçak üretilen botların deniz üzerinde en fazla 15 saat dayanabilecek yapıda olduğu belirlendi. Buca'da zodyak operasyonu

  • Ege Postası
  • 10.02.2016 - 13:29
Ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyelilerin akın ettiği illerden olan İzmir’in Buca İlçesi’nde  insan kaçakçılarına darbe vuruldu. İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri insan kaçakçılığında kullanılan zodyak bot imalatı yaptığı tespit edilen adrese baskın düzenledi.



Buca Olduruk mevkii Zafer Mahallesi’nde yer alan adrese operasyon düzenleyen Jandarma ve zabıta ekipleri 3 tanesi şişirilmiş durumda kürekleriyle birlikte toplam 29 adet Zodyak bot ele geçirdi.7 metre uzunluğunda, kürekle çekilebilen ve denizde azami 15 saat dayanabilen yapıda olduğu tespit edildi.



Tanesinin 3 bin dolardan satışa sunulduğu belirlenen botların üretiminde 6 Suriye vatandaşının çalıştığı belirlenirken, firma sahibi ve Suriyeli işçiler hakkında gerekli işlem yapıldığı bildirildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.