Dolar 32,5163
%0.09
Euro 34,9135
%-0.17
Altın 2.438,760
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da görkemli gece: Bir açılış bir imza!

Buca'da görkemli gece: Bir açılış bir imza!

Başkan Tatı ve CHP adayı Piriştina, Olimpik Yüzme Havuzu’nu birlikte açtı, işçilerle toplu sözleşme imzalandı

  • Ege Postası
  • 01.03.2014 - 09:59
İZMİR - Buca Çaldıran Mahallesi’nde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Tiyatro ve Gösteri Salonu ve çok amaçlı hizmet binasının açılışı törenle yapıldı.  Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, açılışı CHP’nin Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina ile birlikte yaparken, törende DİSK Genel İş Sendikası ile Buca Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi de imzalandı.  

Sanatçı Murat Dalkılıç’ın da konseriyle yapılan açılışı binlerce Bucalı izledi. DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, 5 yıldan beri işçilerle büyük hizmetler yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya teşekkür etti. Şube Başkanı Naci Çetin, “Torba Yasa ile belediye işçilerinin başka kurumlara sürülmesine ilk karşı çıkan Belediye Başkanımız Ercan Tatı’dır. İşçilerin başına torba geçirmek isteyen hükümete karşı çıkmış bir emekçi dostudur. Buca halkı kendisini hizmetleriyle de hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.
 
Sistemli belediye

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 5 yıl önce sistemsiz ve 39 trilyon lira borçla bir belediye aldıklarını anımsattı, bugün Buca’nın ilk yüzme havuzu ve çok amaçlı hizmet binasını açtıklarını söyledi. Başkan Tatı, “İlçenin ilk yüzme havuzu, ilk tiyatro salonu ilk kapalı pazaryerlerini yaptık. Pazaryerlerine Betontaş ile  başladık, Kuruçeşme’yle, Yıldız’la devam ettik. Adatepe projesi bitti ve geride Göksu yanlış hatırlamıyorsam Mustafa Kemal var. Tabi Şirinyer ve Buca projelerini de tarihte ilk kez buraya getirdik.  Artık Şirinyer projesinden de dönüş yok.  1 ya da 1.5 yıl sonra Şirinyer’de çok modern bir pazaryerinin yanı sıra  tiyatrolar konferans salonu ve 48 bin metrekare rekreasyon alanıyla İzmir’in gözde bir meydanı olacak.” Dedi.

Okullara girdik

Başkan Ercan Tatı konuşmasında, Buca’da ilk kez okullara belediyenin el attığını da anımsattı. Tatı şöyle devam etti:
“İlk kez okullara girdik, milli eğitim girmiyor ne yapalım. Milli Eğitim’in gücüne gidiyor. Baktım ki bakanlık yapmıyor ben yaparım dedim. Camilere girdik, kiliselere girdik, cemevlerine girdik, yine gireceğiz. Önümüzdeki hafta cumartesi günü 8 mart dünya kadınlar gününde gerçek kültür merkezimizi açacağız. Ancak geçmişte 10 trilyon lira harcanıp yıkım kararı olacak bir kültür merkezi değil yaptığımız. Gerçek bir kültür merkezini hep beraber açacağız.”
 
İşçimin başına torba geçirtmedim

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, belediyede Hükümetin Torba Yasası’nı uygulamadıklarının da altını çizerken, “Ben işçimin başına torba geçirmedim geçirtmedim, geçirtmeyeceğiz.” Dedi. Başkan tatı, Buca’da CHP iktidarından sonra ilk kez 1 Mayıs ikramiyesinin sözleşmeye konulduğunu da belirtirken, “Bu ilçede 1 mayıs gerçek bir bayram gibi kutlandı. 19 mayıs kutlandı şölen gibi. Bunlar birilerinin çok canını sıktı. 29 ekim en büyük bayram kutlandı.” Diye konuştu.
Başkan Ercan Tatı, CHP adayı Levent Piriştina ile geçtiğimiz günlerde personel ile düzenlenen yemekte bir araya geldiklerini de kaydederken, 18 Nisan’da Piriştina’nın başkanlık kutlaması yemeğinde yine beraber olacaklarını kaydetti, “Sayın başkan ben önce buca halkını daha sonra işçi kardeşlerimi sana emanet ediyorum. Saygı değer arkadaşlarım ve çalışan arkadaşlarım adayımızı da size emanet ediyorum. Bu demokratik bir yarıştır öyle olur böyle olur ama şimdi bir tek hedef var seçimi kazanmak” dedi. 

Emekçilere selam

CHP Buca Belediye Başkan adayı Levent Piriştina ise yaptığı konuşmada Başkan Ercan tatı’nın konuşmasıyla üzerine önemli bir sorumluluk bıraktığını belirtti. Piriştina, şunları söyledi:
 “Bu akşam burada Bucamıza kazandırılmış bir ilk yarı olimpik havuzun açılışını yapıyoruz. Binanın içerisinde biraz önce gezdim müthiş keyif aldım bir tiyatro ve konferans salonu var. Bunun ötesinde Buca’nın yükünü 30 marttan sonra yol arkadaşlarımın çalışma arkadaşlarımın toplu sözleşmesi için buluşmuş durumdayız. İnanın bu durum her insana nasip olacak bir şey değil. Çıtayı çok yükseltti. İşçilerin ona olan sevgisi personeline olan bağlılığı bugüne kadar Bucaya kazandırılan ilkler ben bütün bu sorumluluğu alıyorum”

Konuşmaların ardından toplu sözleşme imzalandı kurdele kesildi. Açılış sırasında havai fişekler ile gökyüzü aydınlanırken, yakılan meşalelerden sızan gazlardan etkilenen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, bir süre rahatsızlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.