Dolar 32,5998
%0.39
Euro 34,8067
%0.21
Altın 2.488,280
%0.15
Bist-100 9.464,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da Madımak unutulmadı

Buca'da Madımak unutulmadı

Sivas Madımak Oteli'nde 22 yıl önce katledilen 33 aydın, yazar ve sanatçı ve 3 otel çalışanı Buca’da düzenlenen etkinlik ile anıldı. Çevik Bir Meydanı’nda düzenlenen anma programında Kardeşler Muhabbeti grubu sahne aldı.

  • Ege Postası
  • 03.07.2015 - 11:02
İZMİR- Buca Belediyesi, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’taki Madımak Oteli’nde katledilen 33 yazar, ozan, düşünür, aydın ve 2 otel çalışanını düzenlediği etkinlik ile andı. Çevik Bir Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğine, CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları ile çok sayıda Bucalı vatandaş katıldı. Anma programı 33 aydın anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından program sunucusu, hayatını kaybeden aydınların isimlerini teker teker okudu ve programa katılan vatandaşlarda hep bir ‘Burada’ diye haykırdı.
Yüzyıllarca bu topraklarda kardeşliği, inanç birliğini ve hoşgörüyü yıkmaya çalışanlara karşı mücadele edildiği ve mücadele etmeye de devam edeceklerini belirten Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, “Bir daha bugünleri yaşamamak dileğiyle buraya katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum ve Sivas şehitlerinin önün de tekrar tekrar saygı ile eğiliyorum” dedi.    
Murat Işık’ın ardından sahneye çıkan CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’de Madımak’ta yaşanan katliamın sadece alevi katliamı değil bir insanlık katliamı olduğunu söyledi. Yıllarca devam eden katliamlara karşı Türk halkının Gezi olayları ile bu gidişe dur dediğini belirten Gül, bundan sonrada özgürlük ve kardeşlik için yorulmadan mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.
Konuşmalarının ardından sahneye Kardeşler Muhabbeti grubu çıktı. Şarkılarını Madımak’ta yanarak can veren 35 kişinin anısına seslendiren Kardeşler Muhabbeti, etkinliğe katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.