Dolar 32,5381
%0.16
Euro 34,9197
%-0.15
Altın 2.436,800
%0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin temeli atıldı

Buca'da Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin temeli atıldı

​Buca Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına, 4 yılda 4 bin öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sunacak olan Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin (BEM) temeli atıldı. BEM’in temelini hemşerileri ile birlikte atan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bir yıl da en büyük temeli siz Bucalıların gönlüne attık” dedi. Başkan Piriştina

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 12:58
İZMİR - Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin temel atma törenine Başkan Piriştina’nın yanı sıra, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile Bucalı muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Temel atma töreninde Buca Belediyesi’nin Başkan Piriştina önderliğinde geride bıraktığı bir yılını anlatan tanıtım filmi de izlendi. Film gösteriminin ardından sahneye çıkan Başkan Piriştina konuşmasına, 4 dakikalık filme sığdırdıkları yatırımların arkasında büyük emekleri olan mesai arkadaşlarına teşekkür ederek başladı. En büyük teşekkürü de hemşerilerine eden Piriştina, bir yıl boyunca hayata geçirdikleri projeleri hemşerilerinin destekleri sayesinde yaptıklarını belirtti.


BU ÜLKENİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPACAĞIZ
Yaklaşık 5 ay sonra yapımı tamamlanacak Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) ile Bucalı çocukları geleceğe hazırlayacaklarını söyleyen Başkan Piriştina, “Ben hep bir şeyi iddia ettim. Her belediye başkanı her kamu görevlisi yaptıkları ile anılır. Kamu yararına yapılan her şey kutsaldır.  Bana hep sordular 5 yıl sonunda nasıl anılmak istersini? Nasıl işler yapacaksınız, heykel mi, yol m? Dedim hepsini yaparız. Zaten planlarımızda programlarımızda var. Bizi izlemeye devam edin. Ama ben ekibimle şöyle anılmak isterim. Buradan 5 yılda Buca’da bir eğitim seferberliği ilan edildi. Buca Belediyesi bu ülkenin geleceğine, çocuklarına ve kadınlarına yatırım yaptı. Temeli insan aldı. Sermayesini insan gördü ve 5 yılını buna harcadı densin isterdim. İşte bu böyle bir eser olacak. Bu çocuklarımızın, velilerimizin, geleceğimizin yatırımı olacak. 1000 çocuğumuz her yıl, 4 yıl sonuna geldiğimizde 4 bin çocuğumuz burada eğitim görmüş olacak. Üniversiteye hazırlanmış olacak. Ailelerin sırtından bu yükü almış olacağız. Onları pırıl pırıl geleceğe hazırlayacağız” diye konuştu.


 
BİR YILDA EN BÜYÜK TEMELİ BUCALILARIN GÖNLÜNE ATTIK
Piriştina konuşmasını şöyle sürdürdü; “Önümüzdeki yatırımları heyecanla paylaşacağız. Takdir edersiniz bir yıl hazırlık yapmak, altlıklarını hazırlamak, ekipsel olarak bütçelendirmek için ancak bunları sığdırabildik. Heyecanımız bir yılın sonuna geldiğimizde artaarkadaşlarımın ve sizlerin moral motivasyonu git gide artarak devam ediyor. Buda bizlere şu cesareti veriyor, eğer sizler isterseniz, bizleri desteklerseniz, daha çok atılacak temelimiz var. Ama şuna inanıyorum ki biz bir yılda en büyük temeli siz Bucalıların gönlüne attık.”


Başkan Piriştina konuşmasının ardından Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin temel atma butonuna, Memiş Sarı, Bektaş Gül, belediye başkan yardımcıları ve muhtarlar ile birlikte bastı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.