Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Meclisi bildiğiniz gibi!

Buca Meclisi bildiğiniz gibi!

İzmir'in en hararetli meclisi olma rekorunu elinde bulunduran Buca Meclisi yine gergin, yine hararetliydi. 2014 bütçesinin ele alındığı toplantı öyle uzadı ki, Meclis Üyesi Levent Köstem 'yeter, hepimizin kan şekeri düştü' diyerek müdahale etmek zorunda kaldı. Tartışmalı mecliste 2014 bütçesi 175 milyon lira olarak kabul edildi

  • Ege Postası
  • 10.10.2013 - 12:34
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın One Days toplantıları nedeniyle Belçika'da olması nedeniyle katılmadığı toplantıyı Bağımsız Üye Başkan Vekili Lokman Fazla yönetti. Pazartesi AK Parti grubunun tavır alarak katılmadığı ve yeterli çoğunluk olmadığı için yapılamayan meclis toplantısında bu kez hem CHP, hem AK Parti grubu neredeyse tam kadro olarak hazırdı. Başkan Vekili Lokman Fazla meclise katılmayan belediye birim müdürlerini eleştirerek 'meclisi ciddiye almıyorlar. Bu konuyu başkana ileteceğim' dedi. Toplantıda önce 2014 Performans Programı tartışmaya açıldı. 

BAHÇECİ: PERŞEMBENİN GELİŞİ!

Ak Parti Meclis Üyesi Necati Bahçeci 'geçen yıl perşembenin gelişi çarşambadan belli olur demiştim. Maalesef haklı çıktım. Kasaplar Meydanı, Şirinyer projesi hayat bulamamıştır. Sorunlar halının altına süpürülmüştür' dedi. Söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hasan Sağlam, 'Bahçeci memnun değil. Olayı teneke çalma boyutunda konuşmaya devam ediyor. 4,5 yıldır aynı senaryo' sözleriyle tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan '4,5 yıldır eleştiriyoruz. Değişen hiçbir şey yok. Performans ve bütçe görüşmelerinde Başkan Tatı burada olmalıydı. Ne ekip çalışması, ne ortak akıl görmedik. Başkan tek kişilik ekip. Ekip çalışması olmadığından dolayı Başkan zaman zaman yasaları dikkate almadan kendi kafasına göre belediyeyi yönetti. Biz ne söylediysek tersi yapıldı. Maalesef hiç dinlenmedik' dedi. Festivallere ayrılan parayı eleştiren Mustafa Arslan, o paradan 500 bin liralık bölümünün Sosyal Hizmetlere aktarılmasını istedi. Performans programı görüşmelerinde gündeme gelen bu öneri Bütçe görüşmelerinde 'aktarılabilir m? Aktarılamaz m? tartışmalarıyla uzun süre meclisin kilitlenmesine yol açtı.



ZAYIFOĞLU : SARIMSAK FESTİVALİ, ARMUT FESTİVALİ!

Bağımsız üye Rıza Zayıfoğlu '2 milyon lira para ayırıyoruz. 4'üncü ayda bitiyor. Ondan sonra aktar Allah aktar. Festivaller nasıl düzenleniyor. Bir arkadaş akşam yaprak sarma yiyor. Derhal yaprak sarma festivali düzenleniyor. 200-300 kişi ya geliyor, ya gelmiyor. Ben red oyu vericem. Sarımsak festivali, armut festivali, Ajdar konseri öyle devam ederiz artık' diye konuştu.

AYKUT : BU MAKAMLAR UĞRUNA ARKADAŞINI SATANLAR!
Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla CHP'ye geri dönen Emre Aykut 'bu makamlar uğruna arkadaşlarını da gördük. Bu bütçe ben yaptım oldu bütçesidir. Şafak sayar gibi kalan meclis üyeliği günlerimi sayıyorum. Kamu hizmeti kaygısıyla bu bütçeye evet oyu verceğim' dedi.

DURSUN: ATATÜRK'ÜN ARKASINA SIĞINIYORSUNUZ

Tıpkı Emre Aykut gibi Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla CHP'ye geri dönen Sevilay Dursun Başkan Tatı'yı isim vermeden eleştirerek '23 milyon lirayla Türkiye'nin en pahalı temizlik hizmetini alıyorsunuz. Birilerini zengin etmek istiyorsunuz. Bu yıl da sınıfta kaldınız. Atatürk'ün arkasına sığınıyorsunuz, onu kullanıyorsunuz. Konsere, tanıtıma, yeme içmeye ayırdığınız bütçeyi yoksullara ayırmamışsınız' diye konuştu.



ZAYIFOĞLU: DEVLET BENİ ÇAĞIRSIN
Tekrar söz alan Rıza Zayıfoğlu 'el insaf, Türkiye'nin en pahalı temizlik ihalesini yapıyorsunuz. Denizli'nin 11 milyon liraya aldığı hizmeti siz 23 milyon liraya alıyorsunuz. Uçan yolu konuşuyorsunuz. Uçan başkası aslında. Yaptığın şey 2-3 tane pazaryeri. Yani becerememişsin. O bütçe sana nasip olmayacak. Devlet beni çağırsın, anlatayım' dedi. Başkan Yardımcısı Suat Nezir konuşmayı bölerek 'savcıya git' çağrısı yapına Zayıfoğlu 'çağırsınlar Sayın Nezir hemen gideyim karşılığını verdi.

SAĞLAM: SAYIN ZAYIFOĞLU ESKİDEN BU BÜTÇEYİ SAVUNUYORDUN!

Zayıfoğlu'nun eleştirilerinin ardından söz alan Hasan Sağlam 'Zayıfoğlu 1'inci, 2'inci, 3'üncü yıl bütçelerini en hararetli şekilde savunan meclis üyesiydi. Son 1,5 yılda ne değişti. Kafasını duvara mı çarptı'' sözleriyle Zayıfoğlu'nu eleştirdi.

ALİ RIZA KAYA : AK PARTİ GRUBUNUN YAPTIĞI SABOTAJDIR
Pazartesi yapılması gereken ve AK Parti grubunun tavır alarak gelmediği için yapılamayan meclis toplantısını hatırlatan CHP'li Ali Rıza Kaya, 'AK Parti grubu adına yapılan basın açıklamasını okudum. Biz olmasak CHP Grubu bütçeyi bile çıkartamaz türünden bir yaklaşımları var. Mustafa Arslan'ın bu yaklaşımını hiç beğenmedim. Belediye başkanının burada olmasını istemek haktır. Ama bir parti grubunu hedef alarak yapılacak bir açıklama değildir. Hem göreve gelmeyeceksiniz hem de siyasi rant elde edeceksiniz. Ben özür borçları olduğunu düşünüyorum. Bu yapılan sabotajdır'. Sen sabotajcısın. Resmen meclis sabote edilmiştir' sözleriyle AK Parti grup Başkan Vekili Mustafa Arslan'ı hedef aldı. Arslan 'biz sadece bir durum tespit ediyoruz. Aylardır bu meclis bizim sayemizde toplanıyor. Belediye Başkanı 7 meclistir mecliste yok' diye konuştu. Kaya'nın 'sabotaj' suçlamasına Arslan, 'sayın Kaya adaylığınız hayırlı olsun' şeklinde ironik bir gönderme yaptı.



LEVENT KÖSTEM'DEN SAĞLIKLI MÜDAHALE

Yaklaşık 4 saat süren Buca Meclisi karşılıklı söz almalar ve laf atmalarla Meclis yöneten Başkan Vekili Lokman Fazla'yı zorlayan bir havada devam ederken CHP'li Meclis Üyesi Levent Köstem söz aldı. Meclisin aynı konu etrafında bu kadar uzun süre zaman kaybetmesine tepki gösteren Köstem 'insanda kan şekeri diye birşey vardır. Hepimiz saatlerdir buradayız. Yorulduk, kan şekerimiz düştü. Sağlıklı bir karar verecek ortam kalmadı' uyarısında bulundu. Köstem'in uyarısının ardından meclisin tansiyonu düştü.

YENİ BÜTÇE 175 MİLYON LİRA
Geçtiğimiz yıl 148 milyon lira olan bütçe bu yıl 175 milyon liraya çıkartıldı. AK Parti grubu Fen, Temizlik, Sosyal Hizmetler, Özel Kalem, Kültür Müdürlüğü ve Basın Yayın Müdürlüğü bütçelerine red oyu verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.