Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediyesi engellilerin engelini kaldırıyor

Buca Belediyesi engellilerin engelini kaldırıyor

Buca Belediyesi engelsiz bir kent yaratma hedefiyle yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. 7/24 hizmet veren Şirinyer Engelliler Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen kurslarda keyifli vakit geçiren engelli vatandaşlar, yaptıkları ürünleri satarak da para kazanıyor. Merkezden yararlanan 150 engelli vatandaşın kurs, hastane ve tatil gibi ulaşım ihtiyaçları da özel donanımlı araçlar ile ücretsiz karşılanıyor. Buca Belediyesi engellilerin engelini kaldırıyor

  • Ege Postası
  • 02.08.2015 - 11:31
İZMİR - Bedensel ve zihinsel engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıcı hizmetlere öncülük eden Buca Belediyesi, Şirinyer Engelliler Merkezi’nde boş zamanlarını keyifle geçirip el becerilerini geliştirecekleri ücretsiz kurslar düzenliyor. 



7/24 hizmet veren merkezden 150 engelli vatandaş faydalanıyor. Merkezde, ahşap boyama, ritim, koro, takı tasarımı, masa tenisi ve el göz koordinasyonu beceri geliştirme kursları yer alıyor. Kurs malzemeleri de belediye tarafından karşılanan engelli vatandaşlar, yaptıkları el emeği ürünleri satarak da bütçelerine katkı sağlıyor. Merkezden günün her saati faydalanan engelli vatandaşlar, engelli araçları şarj istasyonunda araçlarını şarj edebildiği gibi sosyalleşme imkanı da buluyor. 

Ulaşım artık sorun değil
Kursiyerlerin merkeze ulaşımı belediye bünyesindeki özel donanımlı engelli araçları ile sağlanırken, talep halinde hastane ve tatil ulaşımları da belediyece ücretsiz karşılanıyor.  Kurslarda yeni şeyler öğrenmenin keyfini yaşayan engelli vatandaşlar, engelsiz yaşam standartları sağladığı için Buca Belediyesi’ne teşekkür ediyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.