Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu proje fark yaratacak

Bu proje fark yaratacak

Konak Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan ve proje öncülüğünü Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği’nin (LİYAKAT) yaptığı 4 Kadın Projesi hayata geçiriliyor. Hazırlanan proje sayesinde İtalya ve İzmir’de kadına yönelik şiddetin mevcut durumu masaya yatırılacak, dezavantajlı durumda yaşayan kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesi sağlanacak.

  • Ege Postası
  • 23.04.2014 - 12:50
İZMİR - Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK’ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında kabul edilen 4 Kadın Projesi tamamlandı. Girişimciliği destekleyen projelerinin yanı sıra toplumsal sorunlara değinerek, çözüm üreten çalışmalarla adından söz ettiren Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği’nin (LİYAKAT) öncülüğünde hazırlanan projenin tanıtımı 25 Nisan Cuma günü La Cigale Restoran’da saat 10.00’da yapılacak. Tanıtım toplantısına yerel ve ulusal STK’ların temsilcilerinin yanı sıra İtalya’dan gelecek konuklar da katılacak.
 
İZMİR-İTALYA ARASINDA KÖPRÜ OLACAK
 
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesini amaçlayan 4 Kadın Projesi sayesinde İzmir ve İtalya’da kadına yönelik şiddetin mevcut durumuna, ihtiyaçlarına, yönetimine, ilgili sosyal operatörlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik saha çalışmaları yapılacak. Konak Belediyesi’nin destek verdiği proje sayesinde İtalya ve Türkiye arasında uluslararası bir sivil toplum girişiminin oluşturulması da planlanıyor.
 
KADINA ŞİDDET DÜNYANIN SORUNU
 
LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, dernek olarak bir ilki daha gerçekleştirdiklerini belirterek, “Şiddet; günümüzde hayatımızın her alanında karşılaştığımız ve ne yazık ki her geçen gün gittikçe artan bir olgu. Bu sadece bizim değil bütün dünyanın sorunu. Bu proje ile amacımız; İtalya ve İzmir’de kadına yönelik şiddetin mevcut durumunu, ihtiyaçlarını ortaya koyarak dezavantajlı durumda yaşayan kadınlarımızın ekonomik açıdan güçlendirilmelerine katkı sağlamak. Şiddetin bir şekilde ortadan kaldırılması için kadının toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kurtulması ve ekonomik açıdan eşit şartlarda var olması gerekmektedir. Bu proje ile kentimize toplumsal anlamda büyük bir katkı sağlayacağımız için çok mutluyuz” dedi.
 
AÇILIŞ KONUŞMASI ESKİNAZİ’DEN
 
25 Nisan Cuma günü yapılacak tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Yönetim kurulu Başkanı Berkay Eskinazi yapacak. Törende ayrıca Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Birliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır ve projenin İtalyan ortakları ARCUS ve Work in Progress’i temsilen Irene Calzolari ve Sara Petito da kürsüye çıkacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.