Dolar 32,4736
%0.19
Euro 34,5399
%0.13
Altın 2.473,180
%-0.4
Bist-100 9.516,00
%-1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu pasta ‘kimse mesleksiz kalmasın diye’ kesildi

Bu pasta ‘kimse mesleksiz kalmasın diye’ kesildi

İstihdamın önündeki en önemli konulardan biri olan ‘mesleksizlik’ sorununu ortadan kaldırmak için hayata geçirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) bir büyük başarı hikayesine dönüştü.

  • Ege Postası
  • 28.01.2015 - 13:19
İZMİR- Türkiye genelinde ilk eğitim merkezinin Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde İzmir’de hayata geçirildiği UMEM projesinde bugüne kadar 65 farklı meslek grubunda düzenlenen 250 kurstan 3 binin üzerinde kursiyer mezun oldu. Eğitim gören 830 kursiyerden 640’ının hemen iş bulduğu pastacılık eğitiminden mezun kursiyerler, Pastacılar ve Fırıncılar Derneği Başkanı Latif Doğan ile birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret ederek, projeye verdiği destek için teşekkür etti.
 
81 ilden teknik eleman eğitimi
Kursiyerlerin imal ettiği ‘EBSO Logolu’ özel pastanın da kesildiği ziyarette EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, istihdama katkı sağlamak ve iş gücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarını giderecek şekilde nitelikli eleman yetiştirmeyi esas alan projede, İzmir’in en yüksek istihdam sağlayan kentler arasında olduğunu söyledi. Yorgancılar, “Türkiye genelinde ilk UMEM eğitim merkezini biz İzmir’de kurduk. Vestel’le yapacağımız protokolle de yine bir ilki gerçekleştirerek 81 ilden teknik elemanı İzmir’de eğitmeye başlıyoruz. Belediye ile yaptığımız işbirliği kapsamında; İZULAŞ VE İZDENİZ için de kurslarımız başladı. Şimdi de; Sigortacılık sektörü ile ilgili İlimizde 15 sigorta acentesinden 20 kişilik istihdam talebi aldık. TOBB Umem kapsamında Sigortacılık eğitim modülüne bağlı olarak eğitimler verilecek. Ayrıca Hazine Müsteşarlığı Sigorta Acenteleri Yönetmeliği’ne göre, sigorta acente teknik personel sınavına girmeden bir yıl zorunlu çalışma koşulunu UMEM eğitimi almış kişilerde aramamakta. Yani UMEM kursunu bitiren staj yapmadan direk sınavına girebilecek” diye konuştu.
 
Kendi işinin patronu olanlar var
Pastacılar ve Fırıncılar Derneği Başkanı Latif Doğan da kursiyerlerin önemli bir bölümünün eğitim gördüğü iş kolunda istihdam edildiğini, bir kısmı ise kendi işinin patronu olduğunu belirterek, “EBSO ve UMEM sayesinde, gençlerimizin önünde yeni bir ufuk açıldı. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.