Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu ödül Karşıyaka'ya yakıştı

Bu ödül Karşıyaka'ya yakıştı

Sanatla 7. Buluşmasını 7 Haziran’da Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin açılışıyla gerçekleştiren Karşıyaka’ya en anlamlı ödül Semiha Berksoy Vakfı’ndan geldi. Bu yıl 5.si verilen “Semiha Berksoy Opera Vakfı 2012-2013 Sezonu Opera Ödülleri”nde büyük ödülün sahibi Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ni oldu. Başkan Durak, bu anlamlı ödülü, 19 Haziran Çarşamba Günü İstanbul’da Ses Tiyatrosu’nda düzenlenecek törenle alacak.

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 10:15
İZMİR - Ülkemizin yetiştirdiği en önemli opera sanatçılarından Semiha Berksoy adına düzenlenen Opera Ödülleri açıklandı. Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından verilen Ödüller 7 kategoriden oluşuyor. Semiha Berksoy Opera Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Zeliha Berksoy ve eş başkan opera sanatçısı Prof. Mesut İktu başkanlığında toplanan ve aralarında Vakıf Genel Müdürü Oğul Aktuna, orkestra şefi, devlet sanatçısı Prof. Gürer Aykal (telefonla), Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan (telefonla), Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Pınar Türenç, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi Genel Koordinatörü dramaturg Serdar Ongurlar, Ankara Devlet Opera ve Balesi önceki müdürü orkestra sanatçısı Erdoğan Davran, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bariton Caner Akgün ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi koro sanatçılarından Cem Şenler’in bulunduğu Seçici Kurul, 24 Mayıs 2013 Cuma günü yaptığı toplantıda ödül sahiplerini saptadı.



Seçici Kurul üyelerinin ülkemizde sahnelenen operaları izleyerek ve konserlere katılarak, her kişi ve kurumun üzerinde titizlikle durarak ödülleri oybirliğiyle belirledi. Her sezon için saptanan kategorilerde ödül veren Seçici Kurul, 2012-2013 Sezonunda Semiha Berksoy Özel Ödülü’ne Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi layık bulundu.
Vakıf’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cevat Durak’ın girişimleriyle 25 Mayıs 2011 günü hizmete açılan ve gerek yaptığı seçkin opera konserleriyle, sahnelediği yapıtlarla, yarının izleyicisini yetiştirmek amacıyla sunulan müzikli çocuk oyunlarıyla seyirci rekorları kıran ve açılışıyla birlikte kurulan Filarmoni Orkestrasıyla, SEMİHA BERKSOY ÖZEL ÖDÜLÜ; İzmir Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’ne verilmiştir.”
Bu anlamlı ödülden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Öteden beri sürekli yineliyoruz: Ülkemizin aydın çevresinin yaşadığı Karşıyaka Kültür kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Yaptığımız çalışmalar, inşa ettiğimiz kültür merkezleri, festivaller ve etkinlikler, kısacası sanata yaptığımız yatırımlar meyvesini vermeye başladı. Bu açıdan Semiha Berksoy Opera Vakfı’nın Özel Ödülü’nü anlamlı buluyorum. Bize bu ödülü layık görenlere, başta Opera ve Tiyatro Sahnemizin değerli koordinatörü dramaturg Serdar Ongurlar’a ve bu sahneye emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki yeri herkesçe bilinen ve takdir edilen, opera sanatçısı, ressam, oyuncu, yazar Semiha Berksoy anısına verilen bu ödül, kendisinin Saygun’un “Özsoy” operasının Türk Ocağı’nda ilk gösteriminin 79. Yılında aynı gün Vakıf tarafından Opera Günü ilan edilen 19 Haziran 2013 Çarşamba günü Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda düzenlenecek törenle Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cevat Durak’a verilecek.



EN İYİ KADIN OPERA SANATÇISI DA İZMİR’DEN
Semiha Berksoy Opera Vakfı ödüllerinde, “En İyi Kadın Opera Sanatçısı” ödülünün sahibi de, İzmirli bir ismin oldu. Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi müdavimlerinin de yakından tanıdığı bir isim olan İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından soprano Birgül Su Ariç 2012-2013 sezonunun en iyi sanatçısı ödülüne layık görüldü.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.