Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu ne biçim Gültepe

Bu ne biçim Gültepe

Kanal D’de yayınlanan “Benim Adım Gültepe” dizisi, İzmir’deki bazı kesimlerde hayal kırıklığı yarattı. Diziyi bütün İzmir ve Gültepe halkı ile birlikte izlemek için büyük bir sabırsızlıkla beklerken hüsran yaşadıklarını belirten dernek ve kuruluş yetkilileri, “Dizinin altıncı bölümünde de hayal ettiklerimizi de beklentilerimizi de göremedik” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.10.2014 - 12:07
İZMİR - Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu, Erzurum Şenkaya Demokrat Dernekler Federasyonu, Nihat Aydın Kültür Merkezi, Gültepe Halk Evi Şubesi, Hacı Bektaş Dernekleri Konak Şubesi ve gazeteci yazar Gazi Keskin tarafından yapılan ortak açıklamada “Benim Adım Gültepe” dizisi sert dille eleştirildi.
Yapılan açıklamada, dizide anlatılanların Gültepe ile hiçbir ilgisi bulunmadığı, altı bölümdeki ana tema olarak, örf, adet, gelenek ve görenek ile kuşak ve kültür çatışmasının işlendiği, ancak bu durumun sadece Gültepe’ye özgü bir durum olmadığı vurgulandı. Gültepe’nin tarihinin çok iyi araştırılması gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
ŞANLI GEÇMİŞ
“Gültepe’nin  çok şanlı bir geçmişi vardır. 1970’li yıllar bütün yurtta olduğu gibi İzmir Gültepe’de de çalkantılı bir dönemdi. Gültepe’nin emek cephesinde yer alanlar gençlik ve aydınlar, bu süreçte talep ve beklentiler doğrultusunda mücadele vermişlerdir. Gültepe’nin adını dönemin Başbakanı Süleyman Demirel TBMM de gündeme getirmiştir.  Yerel hizmetler anlayışı açısından da Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten, halk iktidarı anlayışını hayata geçirmiştir. 850 yoksul aileyi ev sahibi yapmış tanzim satış mağazaların açarak halka ucuz, temiz gıda saglamış, kömür tanzim yerler açarak, maliyetine taksitle kömür dağıtmış ve gerektiği kadar işci çalıştırarak işsizliği önlemeye çalışmış ve böylece halk yararına çalışmalar yapmıştır. Sağcı, gerici iktidarlara karşı, alternatif çalışmalarla, halk ve gençliğin, hedef belirlemesi sağlanmıştır. Bu durumu farkında olan dönemin iktidarı, ekonomik olarak yerel hizmetlerin gelirlerini kısıtlamış, halk ve gençlik üzerinde inanılmaz boyutta baskılar yapmaya başlamıştır. 12 Eylül askeri darbesi bu baskıları büyük boyutlar getirmiş ve  850 kişi Gültepe’de göz altına alınmıştır. Tariş Çimentepe ve Gültepe olaylarında en büyük bedeli Gültepe halkı ödemiştir. Şimdi Kanal D’de yayınlanan BenimAdıl Gültepe dizisinin senaristine, rejisörüne ve yapımcısına sesleniyoruz. Geçmişi ile devrimci bir mücadele anlayışı ile döneme damgasını  vuran  Gültepe’yi film konusu  alırken yayınlanan bölümleri  ile hiç mi sıkılmadını? Sizleri Gültepe halkı olarak kınıyoruz. Bu diziyi derhal yayından kaldırın. Aksi halde Gültepe halkı olarak yasal haklarımızı kullanacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.