Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu bölgede yaşayanlar isyanın eşiğinde

Bu bölgede yaşayanlar isyanın eşiğinde

Alsancak-Bornova aksındaki trafik akışını rahatlatmak ve İZBAN hattındaki yoğunluğu hafifletmek üzere hayata geçirilen Akıncılar Alt Geçidi’nde çile bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz ay içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve UKOME’nin aldığı karar doğrultusunda çift yöne çıkartılarak dolmuş trafiğine açılan yolda kazalar eksik olmazken, gece geç saatlere kadar araçların korna sesleri ile inleyen tünel yüzünden mahalle halkı isyanın eşiğine geldi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2014 - 16:11
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl içerisinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan ve Ege Mahallesi ile Kahramanlar Mahallesi’ni birbirine bağlayan Akıncılar Alt Geçidi’nde yaşanan aksaklıklar çevrede yaşayan vatandaşlara saç baş yoldurtmaya devam ediyor. Kısa süre önce dolmuşların kullanımına açılan ve çift yön olarak işlemeye başlayan tünelde kontrolsüz trafik akışı nedeniyle her gün çeşitli trafik kazaları meydana gelirken, araçların korna sesleri ise halkı çileden çıkardı.
 
 
TÜNELDE “BİTMEYEN” ÇİLE
Kahramanlar Mahallesi ile Ege Mahallesi’ni birbirine bağlayan ve 2,5 seneyi bulan inşaat süresince bölgede yaşayan halkı canından bezdiren Akıncılar Alt Geçidi dolmuşların kullanımına açılınca vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet yağmuruna tuttu. Bağlantı yolları tamamlanmadığı için uzun süre atıl durumda kalan ve araç girişine kapalı olduğundan yayaların kullanabildiği alt geçit gece gündüz eksik olmayan korna sesleri nedeniyle mahalle halkının kabusu oldu.
 


YOL ÇİFT YÖNLÜ AÇILINCA EZİYET BAŞLADI
Kahramanlar Mahallesi’nde yaşanan gürültü kaynaklı sıkıntının kaynağı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda dolmuşlara yönelik hayata geçirdiği yeni ulaşım düzenlemesi oldu. Vatandaşların talebi üzerine Kahramanlar-Yeşilova-Işıkkent minibüs hattında çalışan araçların güzergahını tünelden geçecek şekilde düzenleyen UKOME kararı ile yol çift yönlü olarak taşıtlara açıldı. Ancak iki ayrı çıkışı bulunan tünele giriş çıkış yapan araçlar kontrolsüz şekilde aynı güzergahı kullanmaya başlayınca her iki mahalle halkı için de bitmek bilmeyen çile başladı.


 
VATANDAŞLARIN İSYANI TÜNELİN DUVARLARINA TAŞTI
Alternatif çıkış yolu kapalı bulunan tünelde son haftalarda üst üste motosiklet ve taşıt kazaları meydana gelirken, soruna kornaları ile çözüm bulan araç sahipleri bu sefer de mahalle halkını zorda bıraktı. Tünele giren ve çıkan araçların kazalardan kaçınmak ve uyarı amaçlı olarak korna çalarak seyir etmeleri Kahramanlar halkını gece geç saatlere kadar uykusuz bırakırken, adı “Kornalı mahalle”ye çıkan bölgedeki vatandaşların isyanı da tünel duvarlarına kadar yansıdı. Belediyeye sayısız şikayette  bulunduklarını bildiren vatandaşlar, “Yan yolu açın” şeklindeki isteklerine henüz yanıt alamazken, alt geçitte yaşanan karmaşa sadece korna sesleri ile sınırlı kalmadı. Giriş çıkışlarda yer alan levhaların da gürültüden rahatsızlık duyan vatandaşlar tarafından tepki göstermek amacı ile boyanması sonucu yaşanan trafik karmaşası ikiye katlandı.
 
MAHALLE KORNA SESLERİ YÜZÜNDEN UYKUSUNDAN OLDU
Yayaların da yoğun olarak kullandığı Akıncılar Alt Geçidi’nde gelen şikayetler üzerinde bölgede kapsamlı bir çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri geçtiğimiz günlerde alanda incelemelerde bulundu. Alternatif yolları ve dolmuş güzergahlarını yeniden değerlendirme kararı alan Büyükşehir ekipleri, güzergahta yapılacak yeni bir düzenleme ve sinyalizasyon çalışması ile sorunu aşmayı hedeflerken, Kahramanlar ve Işıkkent dolmuşlarının seferden kaldırılmadan çözülmesini isteyen vatandaşlar ise, yetkililerin bir an önce yaşanan aksaklıklara son vermesini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.