Dolar 32,1879
%-0.04
Euro 34,9927
%-0.04
Altın 2.510,980
%0.41
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozdoğan'da ormanlık alanda yangın

Bozdoğan'da ormanlık alanda yangın

Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde, belirlenemeyen bir nedenle çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın başladı. Orman ve itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışıyor.

  • Ege Postası
  • 21.04.2016 - 09:40

Örmepınar Mahallesi yakınlarında çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda, bugün saat 14.00'te, belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgar ve alevlerin etkisiyle patlayan çam kozalaklarının çevreye yayılmasıyla yangın büyüdü. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ve itfaiye ekiplerine yangını bildirdi. Muğla Orman Bölge ve Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ile Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 4 arazöz, 4 yangın söndürme ekibi, 4 vidanjör, 4 tanker ve 4 itfaiye aracıyla bölgeye hareket etti. Ekipler, söndürme çalışması başlattı. Yangın sezonu olmadığı için uçak kiralanamadığı bu nedenle de havadan söndürme çalışmalarının yapılamadığı belirtildi.

İKİ MAHALLEYİ TEHDİT EDİYOR
Büyüyen alevleri söndürmek için aralıksız çalışmalar sürürken, bölgedeki Altıntaş ve Örmepınar mahallelerinde, yangın tehlike yarattı. Yangının şuan için tahliye işleminin uygulanmasını gerektirecek kadar yakın olmadığı ifade edildi. Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki ve CHP'li Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer'in bölgede çalışmaları yerinde izlediği ifade edildi. Ekiplerin söndürme çalışması sürüyor. 

KONTROL ALTINA ALINDI

Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde, karaçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan yangın, beş saat sonra kontrol altına alındı. Yangının ne kadarlık alanı etkilediğinin yapılacak inceleme sonrası belirleneceği belirtildi. Bölgede soğutma çalışmaları yapıldığı bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.