Dolar 32,5052
%0.17
Euro 34,5734
%0.08
Altın 2.493,240
%0.27
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Borsa'dan Farabi'ye yoğun bakım desteği

Borsa'dan Farabi'ye yoğun bakım desteği

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne yaptırılan Dahiliye ve Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi’nin alt yapısı tamamlanarak teslim edildi.    Farabi...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:22
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne yaptırılan Dahiliye ve Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi’nin alt yapısı tamamlanarak teslim edildi.

    Farabi Hastanesi yeni binasının 6’ıncı katındaki 14 yataklı yoğun bakım ünitesinin teslim törenine KTÜ rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ve TTB Meclis üyeleri katıldı. Mehmet Cirav, yaklaşık 650 bin liraya mal olan yoğun bakım ünitesinin alt yapısını büyük bir hizmet olarak gördüklerini belirterek, “Borsa olarak daha önceki yıllarda eğitim ve sağlık sektöründe bu gibi hizmetler yapmıştık. Ancak yoğun bakım ünitesi çok farklı ve önemli bir hizmet. Başta bizim gibi kuruluşlar olmak üzere hayırsever herkesin bu hizmetlere destek olması lazım.” dedi.

    Başhekim Prof. Dr. Tevfik Özlü de Farabi Hastanesi’nin Doğu Karadeniz'de yaşayan yaklaşık 4 milyon nüfusa hizmet verdiğini hatırlattı. Özlü, “Bölgede yoğun bakım ünitelerine büyük bir ihtiyaç var. Hastanemizde üçüncü basamaktan 90 yoğun bakım yatağımız var. Ama yetmiyor. Çünkü yoğun bakım hizmetini tam olarak biz verebiliyoruz. Bu da bize olan talebi arttırıyor. Bu ünite ile ihtiyacın bir kısmına daha cevap vermiş olacağız.” diye konuştu.

    Yaklaşık 650 bin liraya mal olan Dahiliye ve Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi’nin alt yapısı 6 ayda hazırlandı. 14 yataklı olacağı belirtilen ünitenin bir ay içinde tıbbı cihazlarla donatılarak hizmete açılacağı kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.