Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’ya 11 yeni park

Bornova’ya 11 yeni park

Bornova Belediyesi, ilçenin tüm mahallelerindeki mevcut parkların yenilenmesi ve yenilerinin yapılması için kapsamlı bir çalışma başlattı.

  • Ege Postası
  • 08.10.2014 - 10:55
Bu kapsamda 11 yeni park yapılacak, 31 park da yenilenecek. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, park ve bahçeler gibi yaşam alanlarının vatandaşların en önemli istekleri arasında olduğuna dikkat çekti. Atila, “İhtiyaç olan mahallelerde yeni parkların yapımına başladık. Mevcut parkları da ihtiyaçlara göre yeniden düzenliyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi, ilçenin dört bir yanındaki parkları düzenliyor ve ihtiyaç olan mahallelere yenilerini yapıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bu detaylı çalışma kapsamında 11 yeni parkın yapımı ile 31 parkın yenilenmesi çalışmalarına başladı. Yapımı devam eden11 parkın toplam alanı 13 bin 204 metrekare olacak. Alanları ihtiyaca göre belirlenen yeni parkların en büyüğü 3351, en küçüğü ise 314 metrekare olacak.

Çalışmalar kapsamında kum ya da toprak olan parkların zeminleri yenilenerek dökme kauçuk ile kaplanıyor. Yeni oyuncak ve banklarla donatılan park ve bahçelerin bakımları yapılıyor. İhtiyaç duyulan alanlara istinat duvarı örülüyor, taş ya da taraklı mozaik döşeniyor. Üç aşamada gerçekleşecek çalışmalar tamamlandığında Bornova’daki toplam park park sayısı 475’e çıkacak. Yine bu parkların toplam alanı ise 1 milyon 711 bin 700 metrekareye ulaşacak.

 Park ve bahçeler gibi yaşam alanlarının vatandaşların en önemli istekleri arasında olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornovalıların talepleri doğrultusunda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. İhtiyaç olan mahallelerimizi tespit ettik ve yeni parkların yapımına başladık. Bu arada mevcut parkların bakımları ve düzenlemesi ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Zemin yenilemesinden banklara, oyuncaklardan spor aletlerine herşeyi talep ve ihtiyaçlara göre yapıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.