Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Bornovam” markası Tarım Fuarı’nın gözdesi

“Bornovam” markası Tarım Fuarı’nın gözdesi

Bornova’nın tarımsal değerleri, 11. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda Bornova Belediyesi’nce kurulan stantta tanıtılıyor. “Bornovam” markası ile üretilen üzüm pekmezi, çambalı ve zeytinyağı, bu yıl rekor katılımla gerçekleşen fuarda büyük ilgi görüyor. İzmir Tarım Fuarı'nda

  • Ege Postası
  • 12.02.2016 - 11:43
Bornova Belediyesi, ilçedeki tarımsal değerleri 11. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda tanıtıyor. Yaklaşık 1.5 yıl önce kurulan Tarımsal hizmetler Müdürlüğü’nün yetkilileri Bornova Belediyesi’nin tarım alanında yaptığı çalışmalar anlatılıyor. 54 ülkeden 1400 katılımcı ile rekor kırılan Fuar’da, ziyaretçilere ünlü Bornova Bamyası tohumu ve Bornova Misketi Üzümü fidanınınn yanısıra zeytin ve elma fidanı da dağıtılıyor. 
 


Pekmez, bal ve zeytinyağı
A holünde yer alan stantta Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nce “Bornovam” markası ile üretilen Üzüm Pekmezi, Çambalı ve Zeytinyağı’nın tanıtımı da yapılıyor. Üzüm Pekmezi, Bornova Belediyesi’ne ait Çamiçi Köyü’ndeki bağda yetişen Misket üzümlerinden üretiliyor. Üzüm Pekmezi ile birlikte ilk olarak Dost Market’in raflarında yer alan zeytinyağı ve çambalının kaynağı da yine Bornova Belediyesi’ne bağlanarak mahalle statüsü alan eski köy yerleşimleri.
 


Üreticinin yanındayız
Bornova’nın önemli bir tarım potansiyeli olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Köylünün emeğinin karşılığını alması, tüketicinin de daha sağlıklı ve ucuz ürünlere ulaşması için önce Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ardından Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurduk. Üreticimize her anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle ücretsiz toprak anilizi yapıyoruz. Ürünlerini daha kolay tanıtmaları ve pazarlamaları için yaptığımız farklı çalışmalar da  var. Bunlardan biri de Beşyol Köyü’nde iki yıldır gerçekleştirdiğimiz Kiraz Festivali” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.