Dolar 32,4827
%-0.18
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.432,910
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornovalı voleybolcuların akademi başarısı

Bornovalı voleybolcuların akademi başarısı

Bornova Belediyesi Spor Okullarında eğitim gören öğrenciler akademi başarılarıyla göz dolduruyor. Bornova Belediyesi Voleybol takımında yetişen ve lisanslı olarak takımda oynayan 4 genç kız üniversite sınavlarında başarı elde ederek akademi kariyerlerine başladı. Ege Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitelerinde BESYO’u kazanan kızlar, “önce eğitim” diyor.

  • Ege Postası
  • 01.12.2015 - 13:43
Bornova Belediyesi gençleri BELGEM’de üniversite sınavlarına hazırlarken, spor okullarında  yetişen sporcularını da Üniversitelerin Beden Eğitimi Bölümlerine hazırlıyor. 2010 yılında Spor Okullarında Voleybola başlayan ve Bornova Belediyesi Voleybol  Takımı’na seçilerek lisanslı olarak oynayan 4 genç kız aldıkları eğitimle üniversiteyi kazandı. Genç Takım ve Büyük Bayanlar Kategorisinde mücadele eden kızları Bornova Belediyesi Voleybol Takımı Antrenörleri Birkan Bacalı ve Hülya Akpolat yetiştirdi. 

Başarının sırrı disiplinli çalışma
14 yaşında Spor Okullarına başlayan ve Bornova Belediyesi’nin Lisanslı Sporcuları olan Kızlardan Yadigar Ambarcı Celal Bayar Üniversitesi BESYO Öğretmenlik Bölümü ve Tuğçe Sandal Celal Bayar Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği Bölümünü kazanırkan Gönül Yılmaz Ege Üniversitesi BESYO Voleybol Antrenörlüğü, Deren Çağlar ise Ege Üniversitesi BESYO Öğretmenlik Bölümlerini kazandı. Üniversite öğrenimlerini Bornova Belediyesi’nin Voleybol okullarına ve antrenörlerinin disiplinli ve düzenli çalıştırmalarına borçlu olduklarını ifade eden gençler,  kendilerine bu imkanları sağlayanlara teşekkür etti.


Öğrencilerin başarılarından memnun olduklarını dile getiren Voleybol Antrenörü Birkan Bacalı, sporcuların geleceklerine Bornova Belediyesi Spor Okulları’nda yön vermeye başladıklarını söyleyerek, “ Okullarımıza 8-15 yaş arası çocuklar kabul ediliyor. Onlar içerisinden başarılı olanlar Bornova Belediyesi takımlarına seçilerek lisanslı olarak oynayabiliyor. Bu 4 arkadaşımızda bize başladıklarında 14 yaşındalardı. Spor okullarında başladıkları bu süreci Belediyemizin voleybol takımında devam ettirdiler. Gençlerde ve Büyük Bayanlarda bizler için mücadele verdiler. Şimdi ise yollarına akademide devam ediyorlar” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.