Dolar 32,5301
%-0.03
Euro 34,8776
%0.14
Altın 2.425,830
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornovalı öğrenciler “Ağaçlar Ölmesin” dediler, bakımlarını yaptılar

Bornovalı öğrenciler “Ağaçlar Ölmesin” dediler, bakımlarını yaptılar

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Dünya bırakmak amacıyla çevre konusunda önemli projeler hayata geçiren Bornova Belediyesi, bilinçlendirme çalışmaları kapsamında öğrencilere ağaç bakımı yaptırdı. Çoğu eline ilk kez çapa alan öğrenciler, büyüklerine önemli mesajlar verdi Bornovalı öğrenciler örnek oldu

  • Ege Postası
  • 26.04.2015 - 10:41
İZMİR - Çocukların ve gençlerin çevreye olan duyarlılığını arttırmayı amaçlayan Bornova Belediyesi, Özel Uğur Hazırlık Lisesi ile BELGEM’de (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) kurs alan öğrencileri EVKA-3’TE gerçekleşitirilen etkinlikte biraraya getirdi.
 
“Ağaçlar Ölmesin” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte çoğu ilk kez eline çapa alan Öğrenciler, Bornova Belediyesi’ne ait meyve bahçesinin bakımını yaptı. Bornova Belediyesi’nin ilgili çalışanlarının gözetiminde zararlı böceklere karşı korunması için boyadıkları ağaçların, köklerini çapalayıp, havalandırdı.
 


“Ağaçlara sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır, Çocuklar ağaçların gölgesinde büyüsün, Ağacı sev, doğayı koru” yazılı pankartlarla yürüyüp, slogan atan öğrenciler, önemli mesajlar verdi. Çocukların, “Bornova Bizim Evimiz” yazılı tişört ve şapkaları ile katıldığı etkinlik kapsamında gerçekleştirilen pandomim gösteriside ilgiyle izlendi.


 
Temel amaçlarının Bornova’da yaşam kalitesini arttırmak olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yeşil alanlar ve ağaçlar yaşam kalitesinin en önemli parçası. Biz bu konuda şanslı sayılırız. Yeşil alanlarımız, ağaçlarımız, parklarımız diğer yerlere göre daha fazla. Ama onların korunması noktasında hepimize görev düşüyor. Biz de geleceğimiz olan öğrencilerimize bu bilinci vermek için projeler üretiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.