Dolar 32,5518
%0.02
Euro 34,8534
%-0.04
Altın 2.424,390
%-0.24
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova turizm merkezi olma yolunda

Bornova turizm merkezi olma yolunda

İtalya’da, ekonomik ve sosyal sıkıntısı olan insanlara destek olmak amacıyla faaliyet gösteren Confronti Dergisi çalışanları Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Müzesi’ni ve ilçediki tarihi ve turisik yerleri gezdi. Heyeti karşılayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçenin turizm potansiyelini ve kültürel gelişimini sağlamayı hedeflediklerini söyledi

  • Ege Postası
  • 20.09.2014 - 11:42
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ilçeyi bir turizm merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda ortaya koyduğu fikir ve projeler, yurt dışında da dikkat çekmeye başladı. İtalyan Confronti dergisinin yazı işleri müdürleri ile çalışanları Bornova’yı ziyaret etti. Heyet, Bornova’daki turistik ve tarihi yerleri de gezdi. Levanten kültürünün ve bu kültüre ait tarihi köşklerin çokluğuyla dikkat çeken Bornova’da kendilerinden çok şey bulduklarını ifade eden İtalyan konuklar, daha kapsamlı yeni bir gezi düzenlemek istediklerini söylediler.
 
Faruk Müftüoğlu’nun resim sergisini de gezen konuklarına Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi ile Bornova ve İzmir hakkında bilgiler veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçenin turizm potansiyelinin bu tür ziyaretlerle artacağına dikkat çekti. İtalyan Heyeti’nin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Atila, “Bornova’nın tarihi özelliklerini ve doğal güzeliklerini ön plana çıkarıp geliştirerek turizm potansiyelini artırmayı hedefliyoruz. Bu tür ziyareter ve oluşan memnuniyeti de ilçemiz için bir kazanç olarak görüyoruz. 2014-2015 yılı için hazırladığımız ve meclisimizde oy birliği ile kabul edilen strtajik planlarda da turizm ve inovasyon önemli bir yer tutuyor. Biz Bornovamızın bu hedef doğrultusunda ilerlemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.