Dolar 32,5880
%0.35
Euro 34,8018
%0.2
Altın 2.507,560
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'nın efsane Başkanı'ndan Üç Hilal'e veda

Bornova'nın efsane Başkanı'ndan Üç Hilal'e veda

2 dönem belediye başkanlığı, 1 dönem milletvekilliği yapan Cengiz Bulut MHP'den istifa etti. Bulut, kararına gerekçe olarak 'İzmir teşkilatı ve partililerle hiç bir sorunum yok. Ama Ankara ne yazık ki pek sıcak bakmadı. Görev istediğim halde vermedi' diye konuştu

  • Ege Postası
  • 06.01.2014 - 15:20
BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - 2011 seçimleri öncesi MHP saflarına katılan Cengiz Bulut, yaklaşık 3 yıllık Üç Hilal yolculuğuna son noktayı koydu. Geçtiğimiz cuma günü istifa metnini noter kanalıyla MHP'ye gönderen Cengiz Bulut ' ben belediyeciliğin uzmanıyım. Ama koltuk, makam ve mevki değil görev istediğim halde partim bana görev vermedi. Ankara bana sıcak bakmadı, sıcak davranmadı. İzmir çok iyi karşıladığı, İzmir'deki partili arkadaşlarla çok iyi kucaklaştığım halde ne yazık ki Ankara'dan Genel Merkez'den beklediğim ilgiyi göremedim' diye konuştu.

2011'DE 6.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI

1984-1989 döneminde Turgut Özal'ın lideriliğindeki Anap'tan, 1999-2004 döneminde Bülent Ecevit liderliğindeki DSP'den Bornova Belediye Başkanı olarak görev yapan, 1991-1995 yılları arasında Anap İzmir Milletvekili olarak Meclis'te bulunan Cengiz Bulut, kısa süren AK Parti üyeliğinin ardından 2011'de MHP'ye üye olmuştu. MHP'den İzmir 2.Bölge 6.Sıra Milletvekili adayı olan Cengiz Bulut, kendi olanaklarıyla yaptığı renkli seçim çalışmasıyla ilgi odağı olmayı başarmıştı. '1971'den beri belediyeciyim. zabıta memurluğu yaptım, sayaç okudum, tahsildarlık yaptım. 2 dönem belediye başkanı olarak görev aldım. Ben belediyeciliğin uzmanıyım. MHP Genel Merkezi'ndeki arkadaşlarımdan koltuk değil görev istedim. Ben Belediye Başkanı olmak istiyorum şeklinde bir talebim olmadı. Kısmet değilmiş. Ben artık MHP içinde pasif üye olarak siyaset yapmak istemiyorum' dedi.



İNSAN SAYGI BEKLİYOR


Cengiz Bulut uzun siyasi hayatının ardından gelinen noktada hiç bir siyasi partiyle görüşme yapmadığını belirterek 'bu yaştan sonra insan saygı bekliyor. Tecrübe ve birikimine saygı bekliyor' diye konuştu. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu eski ve yeni 200'e yakın Belediye Başkanı'nın üye olduğu İzmir Belediye Başkanları Birliği-derneği Başkanlığı görevini yürüten Cengiz Bulut, 'MHP'deki arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnsanın siyasetten kopmasına imkan yok. Hayat zaten siyaset demek. Bundan böyle siyasi hayatımı bağımsız olarak sürdüreceğim' hatırlatmasında bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.