Dolar 32,5616
%0.27
Euro 34,6831
%-0.14
Altın 2.504,470
%0.8
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova kongresinde ortalık karıştı!

Bornova kongresinde ortalık karıştı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de yer aldığı AK Parti Bornova kongresinde aday krizi yaşandı. Kongreleri tek adayla yapan AK Parti'de parti Bornova'da Arslan Keskin’i aday olarak açıklarken, kongrede sürpriz yaşandı. Metin Akçay kongrede Divan’a liste sunmak istedi. Akçay'ın talebi sürenin dolması sonrası liste verilmesi gerekçesiyle divandan karşılık bulmayınca, adaylık için ısrarcı olan Akçay salondan dışarı çıkarılırken arbede çıktı.

  • Ege Postası
  • 21.12.2014 - 17:48
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Partiyi 2015 Genel Seçimlerine götürecek kadroları kurmak için revizyonunu sürdüren AK Parti İzmir’de kongre rüzgarı tam gaz devam ederken ilk kriz Bornova’da yaşandı. Yeşilova'da  Okçu Düğün Salonu'nda yapılan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı kongre'de Genel Merkezi'n belirlediği aday olan Arslan Keskin'e karşı Metin Akçay aday olmak için divana başvurmak istedi. Akçay'ın talebi sürenin dolması nedeniyle divan tarafından reddedildi. Akçay salonda bulunan AK Partiler tarafından  dışarı çıkarılırken, arbede çıktı. 
 
LİSTEYİ VEREMEDİ
Listesini divan Başkanı olan İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan'a vermek isteyen Akçay'ın bu talebi süre dolması nedeniyle reddedildi. Akçay'ın demokratik hakkını kullanma girişimi il Yöneticisi Fahreddin Yörek tarafından engellendi. Akçay'ın bu duruma tepki göstermesi üzerine salon bir anda karıştı.
 
SALONDAN SON ANDA ÇIKARILDI
Aralarında gençlik kolları üyelerinin de bulunduğu bir grup ile Akçay'ı destekleyenler arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sonrası Akçay  ve taraftarları zorla salon dışına çıkarıldı. Yaşanan bu olay üzerine salonda bulunan çok sayıda partili ve delege durumu protesto ederek salonu terk etti.

BİNGÖL'DEN AÇIKLAMA
Kongrede Divab başkan yardımcılığı yapan il yöneticisi Melih Bingöl kongrede yaşananlarla  ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Bugün Divan başkan yardımcılığını yaptığım Bornova kongresiyle alakalı medyada çıkan bilgi kirliliğinden ötürü bu açıklama yapma gereği hissettim.
Birlikte siyaset yapmaktan şeref duyduğum Rahmi taştan Abi'min Divan başkanlığında ilerleyen kongrede saat 14.28 de listelerin teslimi için 3 dakikalık süre vermiştir. Bu süre zarfında Arslan Keskin başkanı bulunduğu liste tarafımız teslim edilmişir. Zannedildiğinin aksine karşı liste bu saatler içerisinde değil yaklaşık 1 saat sonra getirilmiştir. 
Normal süresinde teslim edilmeyen listeleri zaten yasal olarak kabul etmek gibi bir insiyatifimiz yok!
Ayrıca medyanın abarttığı gibi kimse salondan yaka paça dışarı atılmamıştır. Arkadaşlarımız başta Fahrettin Yörek divanımıza yapılan sözlü hakaretleri ve ortamın iyice gerilmesini engellemek için tarafları Divan'ın huzurundan zorlama olmadan nezaket çerçevesinde uzaklaştırmışlardır. Insanların gerildiği 1-2 dakikalık süre boyunca Çekilen resimleri sanki Bütün kongre o şekilde olmuş gibi göstermek böyle bir algı oluşturmaya çalışmak dürüst bir yaklaşım değildir. Fahrettin Arkadaşımın medyada hedef gösterilmesi hiç hoş değil!
Başkanı'mız Rahmi taştanın dediği gibi kimseye küslüğümüz yok olmazda. Karşı liste çıkaran arkadaşlarda hizmet aşkıyla bu işe soyunmuşlardır ve yarın itibariyle kendileriyle kucaklaşmaya devam edeceğiz. Ak parti kongrelerinde kavga ve küslük çıkacağını zannedenler gerilimden medet umanlar her Zaman olduğu gibi boşuna beklerler! Saygılarımla"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.