Dolar 32,5401
%-0.02
Euro 34,8477
%-0.05
Altın 2.424,020
%-0.25
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğanlar'da ikinci müjde!

Doğanlar'da ikinci müjde!

İzmir’in stat çilesine çözüm getirecek Doğanlar Stadyumu’nu Ekim ortasında hizmete açmaya hazırlanan Bornova Belediyesi, tesisin kapasitesini iki katına çıkartacak çalışmalar için de düğmeye bastı. Önümüzdeki ay içerisinde yeni ihaleye çıkacak olan ilçe belediyesi, stadın ek tribün inşası ve gece aydınlatması gibi ilave işlerini ise yaklaşık 5 ayda tamamlayacak. Bornova’da kritik ihale: Stat iki katına çıkıyor

  • Ege Postası
  • 23.09.2015 - 14:48
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’de amatör ve profesyonel spora can katacak Doğanlar Stadı’nı tamamlama aşamasına getiren Bornova Belediyesi, tesisteki ikinci etap çalışmaları için de kolları sıvadı.
 
 
BELEDİYEDEN DOĞANLAR STADI İÇİN KRİTİK HAMLE
Ekim ayının sonuna kadar hizmete girmesi beklenen tesisin kapasitesini ikiye çıkartacak inşaat çalışmaları 13 Ekim tarihindeki ilavenin ardından start alacak. Önümüzdeki ay 6 bin 500 kişilik olarak kapılarını açacak Doğanlar Stadyumu’nda 1 adet tribün inşaatı, stadyum yapısının elektrik-elektronik işleri ve çevre düzenlemesi için yeni ihaleye çıkan Bornova Belediyesi’nin bu hamlesi ile birlikte stadyum 13 bin seyirci kapasitesine ulaşacak.
 
DOĞANLAR’IN KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKACAK
Toplam 5 ayda tamamlanması beklenen çalışmalar kapsamında gece aydınlatması da kazandırılacak olan tesis, bu sayede gece maçlarına da ev sahipliği yapmaya başlayabilecek. İzmir kulüplerinin yaşadığı deplasman çilesine son vermesi beklenen Doğanlar Stadı’nda ek işlerin tamamlanmasıyla birlikte liglerin ikinci yarısında profesyonel kulüpler de maçlarını burada oynayabilecek.
 
ÇALIŞMALAR MART 2016’DA TAMAMLANACAK
Türkiye’de futbolun ilk oynandığı yer olarak da bilinen ve yüzlerce amatör spor kulübüne ev sahipliği yapacak tesis, yanına inşa edilen 2 bin 500 kişilik çok amaçlı salon ile birlikte adeta “amatörün yuvası” haline gelecek. Dev tesis yatırımı ile birlikte ilçeye büyük bir değer kazandıracak olan Bornova Belediyesi’nin, Yusuf Tırpancı Spor Tesisleri ile Taç Sanayi, Pınarbaşı, Doğanlar, Çamdibi ile birlikte toplam tesis sayısı da 9’a yükselecek.
 
NELER YAPILACAK'
Stadyumda yapılacak ilave işler kapsamında tesise turnike ve kartlı geçiş sistemi, ses ve görüntü sistemi, panolar, trafo sistemi skorboard, televizyonlar için canlı yayın sistemi, güvenlik kameraları, yangın sistemi, bilgi aktarım altyapısı, ısıtma ve soğutma sistemleri, anons sistemi, bilet gişeleri ve yaklaşık 6 bin kişi kapasiteli ilave tirübünler inşa edilecek. Toplam 150 günde tamamlanacak ikinci etap yapım çalışmalarının bitirilmesiyle birlikte, Doğanlar Stadı amatör futbolun yanı sıra, kentteki 12 profesyonel kulübün de tesis çilesine ilaç olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.