Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da tiyatro zamanı

Bornova’da tiyatro zamanı

18 Nisan 2015’de başlayan ve 31 Mayıs 2015’e kadar devam edecek olan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kursiyer Oyunları Festivali Bornovalılardan yoğun ilgi görüyor. Çocuk ve gençlik grupları ile yetişkin grubu kursiyerlerin hazırladıkları oyunlar tiyatro severlerden tam not alırken kurslarda eğitim gören yaklaşık 300 kursiyer profesyonel tiyatrocuları aratmayan performanslar sergiliyor.

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 09:40
İZMİR - Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) kurslarında eğitim gören 8 yaşından 18 yaşına kadar çocuk ve gençlik grupları ile 18 yaş üstü yetişkin grubu kursiyerlerinin hazırladıkları oyunlar yoğun ilgi görüyor. Oyunlar; Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi, Sevda Şener Sahnesi ve Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak Salonu olmak üzere 4 ayrı yerde sahneleniyor. “Kursiyer Oyunları Festivali” kapsamında hazırlanan oyunlar izleyicilere tam bir tiyatro ziyafeti yaşatıyor.
 
18 Nisan’da “Güneşin Sarayında” çocuk kursiyer oyunu ile başlayan Festival kapsamında Sakarca ve Pinokyo çocuk kursiyer oyunları,  Üç Silahşörler, Başarımı Karılarıma Borçluyum, Gökyüzüne Bir Merdiven gençlik kursiyer oyunları seyirci ile buluştu.
 
Genç kursiyerler tarafından “Mevlana Drama Sunumu” 30 Mayıs Cumartesi saat 11.00’de Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak Salonu’nda sahnelenecek.       


 
 
‘İNSAN MANZALARALARINDAN MEMLEKETİM’ SAHNELENECEK
 
Festivalin kapanışı ise yetişkin kursiyerlerin sahneleyeceği Nazım Hikmet'in “İnsan Manzaralarından Memleketim” eseriyle olacak. Eser Nazım Hikmet’in Bursa hapishanesinde yazmaya başladığı ve “Memleketimden İnsan Manzaraları” adını verdiği şiirleri ile daha sonra bu esere eklediği “Kuva-i Milliye Destanı’nı” anlatıyor. BBŞT ekibi tarafından oyunlaştırılan esere canlı müzik ve görseller de eşlik ediyor. Tek gösterim olarak sahnelenecek oyun 31 Mayıs Pazar günü saat 21.00'de Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da seyirci ile buluşacak.
 
 
Sanata tam destek
 
Sanatsal faaliyetler konusunda her türlü desteği verdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornovalılar tiyatro konusunda çok şanslı. Hem tiyatro eğitimi veriliyor hem de oyunlar Bornova Belediyesi’nin 4 ayrı sahnesinde tiyatro severlerin beğenisine sunuluyor” dedi. Başkan Atila, profesyonel kadro oyunlarının yanı sıra kursiyerlerin hazırlamış olduğu oyunların da sahnelendiğini belirterek tüm Bornovalıları büyük emeklerle hazırlanan oyunları seyretmeye davet etti.
 
7’den 70’e Bornova’dan herkesin kayıt yaptırabileceği kursların
Yaz kayıtları Haziran ayında, kış kurslarının kayıtları ise Eylül ayında yapılabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.