Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da kesin hesaba oy birliği: Eşki'den AK Parti'ye tepki, personele destek

Bornova'da kesin hesaba oy birliği: Eşki'den AK Parti'ye tepki, personele destek

Bornova Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2. Birleşiminde kesin hesap görüşmeleri gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ömer Eşki, AK Parti'den gelen personel giderleri eleştirisine yanıt verdi ve belediyenin mali durumuyla ilgili değerlendirmede buludu. Başkan Eşki, personel maaşlarının bütçeye oranı konusunda pek çok belediyeye göre daha iyi durumda olduklarının söyledi. Başkan Eşki, “Çalışanlarımızı ülkenin ekonomik koşullarından korumak, bir yandan da etkin ve verimli şekilde görevlerini yapmalarını sağlayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.05.2024 - 15:34
  • Güncelleme: 08.05.2024 - 10:03

EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi Belediye Başkanı Ömer Eşki, idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda, 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı, oy birliği ile kabul edildi. 

"HER 100 TL'LİK HARCAMANIN 66'SI PERSONELE" 

AK Parti grubundan ise bütçenin yüzde 66'sını kapsayan personel giderlerine yönelik eleştiriler geldi. AK Parti Meclis Üyesi Ercan Tekin, "2023 yılı Bornova Belediyesi harcama giderleri toplamı 1 milyar 339 milyon TL oldu. Bu arpayla ne yaptığımızın cevabı rakamlar gösteriyor. Aslan payı personel giderinde olduğunu gördük. Mevcut yapı içinde 890 milyon TL’si personel gideri. Her 100 TL’lik harcamasının 66 TL’si personele demek oluyor" ifadelerini kullandı. 

"BEN DE BU BELEDİYENİN PERSONELİYDİM"

AK Parti grubundan gelen eleştirilere yanıt veren Başkan Ömer Eşki, “Çalışanlarımızı ülkenin ekonomik koşullarından korumak, bir yandan da etkin ve verimli şekilde görevlerini yapmalarını sağlayacağız” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘kemer sıkma politikasını hatırlatan Başkan Eşki, “Bu gelirlerimizin azalacağı anlamına geliyor. Yüksek enflasyondan kaynaklı olarak da personellerimize zam yapmamız gerekiyor.  Umarım personel giderlerinde yüzde 70’i aşmayarak yüzde 66 oranını koruyabiliriz  Çünkü gerçeklik bunu gerektiriyor” dedi.

Her zaman söylediği gibi çalışanları her zaman olduğundan daha fazla etkin ve verimli kullanacaklarının altını çizen Başkan Ömer Eşki, “Ben de Bornova Belediyesi personeliydim ve bu konuya büyük hassasiyet gösteriyorum.  İlk gün verdiğim sözlerden bir tanesi çalışanların hakkında çalışmayana karşı korumaktı. Bu anlamda çalışan arkadaşları ödüllendireceğimiz gibi yeterince çalışmayanların çalışma düzeni almasıyla ilgili elimden geleni sonuna kadar yapacağım” diye konuştu.

"PEK ÇOK ŞEY GENEL EKONOMİYE BAĞLI"

Bornovalıların vergilerini ödeme konusunda her zaman yüksek hassasiyet gösterdiğinin altını çizen Ömer Eşki, “Mali tabloya baktığımızda tahsilat oranlarıın yüzde 83’te kalmasının nedeni vatandaş değil, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz. Yani pek çok şey genel ekonomi verileriyle orantılı. Ülkede ekonomik refah seviyesi yükselirse bu oranda artacaktır. Bu sadece Bornova değil tüm belediyelerin bütçesi için çok önemli” diye konuştu.

"MEVCUDUN ÜZERİNE KOYACAĞIZ"

Bornova Belediyesi’nin 1881 yılında kurulan köklü bir kurum olduğunu belirten Başkan Eşki, “Bugüne kadar pek çok önemli yatırım ve çalışma yapılmış. Biz devlet hafızası gereği yapılan hizmetleri yıkıp yeniden yapmak yerine yapılanın üzerine koyacağız. Mevcut tesislerimizi daha etkin kullanacağız. Tabi ki bunları yaparken ihtiyaç duyulan yeni yatırım projeleri hayata geçirmek için çaba harcıyacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.