Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da hayat kurtaran geçit

Bornova’da hayat kurtaran geçit

Manisa Yolu’nda Evka-3 Metro İstasyonu ile Topçu Tugayı Kavşağı arasına yapılan yürüyen merdivenli, asansörlü üstgeçit Erzene Mahallesi’nde yaşayanların kurtarıcısı oldu. Bornova Belediyesi’nin vatandaşların talebi doğrultusunda getirdiği öneriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı köprü vatandaşları sevindirdi. Yürüyen merdivenli, asansörlü üst geçidin faaliyete girmesiyle karşıdan karşıya geçişlerin tamamen güvenli hale geldiğini belirten vatandaşlar, “Metro’nun Evka-3 İstasyonu’na ulaşım bu geçitle çok kolay hale geldi” dedi. Burası Bornova! Üst geçitten öte...

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 11:04
Bornova’da daha önce adı kazalarla gündeme gelen Manisa Yolu girişinde yayaların güvenli şekilde karşıya geçmelerini sağlayacak modern üstgeçit hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bornova Belediyesi’nin önerisiyle yapımını tamamladığı köprü, Evka-3 Metro İstasyonu ile Topçu Tugayı Kavşağı arasında karşıdan karşıya güvenli geçişi sağladı. Özellikle Erzene Mahallesi’nde oturan vatandaşlar üstgeçidi yoğun biçimde kullanmaya başladı. Her iki tarafında iniş ve çıkışların yürüyen merdivenle sağlandığı, asansör sayesinde yaşlı ve engellilerin de kullanabildiği üstgeçit vatandaşları memnun etti.
 
Karşıdan karşıya güvenle geçiliyor
 
Üstgeçidi kullanan vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’ne teşekkür ederek, daha önce kavşaklara mesafenin uzun olması nedeniyle refüjlerden atlayarak karşıdan karşıya geçenlerin büyük tehlike yaşadığını söyledi. Bu tehlikeli geçişlerin pek çok kez ölümle sonuçlandığını da belirden bölge sakinleri, üstgeçidin yapılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yürüyen merdivenli, asansörlü üst geçidin faaliyete girmesiyle karşıdan karşıya geçişler tamamen güvenli oldu. Metro’nun Evka-3 İstasyonu’na ulaşım bu geçitle çok kolay hale geldi” dedi.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın her yerinde ulaşımın rahatlaması ve vatandaşların daha güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için düzenlemeler yaptıklarını hatırlatarak, “Göreve geldiğimizde vatandaşlarımızın en büyük isteklerinden biri Manisa Yolu girişinde bir üst geçit yapılmasıydı. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyemize bu talebi ilettik. İzmir Büyükşehir Belediyemiz kısa sürede üst geçidi tamamladı. Bundan sonra bu yolda bir insanımızın bile yaşamını tehlikeye atmadan karşıdan karşıya geçme imkanına kavuşması bizim için en büyük mutluluk” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.