Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da gün boyu 23 Nisan coşkusu

Bornova’da gün boyu 23 Nisan coşkusu

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bornova’da coşku ve heyecan ile kutlandı. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Bornova Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen “Çocukça Bornova Şenliği” yoğun ilgi gördü. Çocuklar, kortej yürüşü ile başlayan Şenlik’te dopdolu bir gün geçirdi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 12:48
Bornova’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bornova Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği “Çocukça Bornova Şenliği” ile coşku içinde kutlandı. Yoğun katılımla gerçekleşen Şenlik, öğrenciler ve amatör kulüplerin sporcularının yanısıra pek çok miniğin aileleri ile birlikte yerini aldığı kortej yürüyüşü ile başladı. İzmir Özel Türk Koleji Bandosu’nun eşlik ettiği Bornovalılar Cumhuriyet Meydanı’ndan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na marşlar söyleyerek yürüdü. Mustafa Kemal Caddesi kırmızı-beyaza büründü.
 


Birbirinden renkli etkinlikler
 
Şenlik, birbirinden renkli aktivitelere sahne oldu. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nı dolduran binlerce Bornovalı, Ege Üniversitesi Hiphop ve Latin Dansları Toplulukları’nın şovları, animasyon gösterileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konseriyle coşku dolu bir gün geçirdi. Marşlara ellerindeki türk bayrakları ile hep bir ağızdan eşlik etti. Ata’nın onlara armağan ettiği günde söz de onlarındı. Sahneye çıkan minikler, şiirler okudu, şarkılar söyledi. Şenlik alanında ayrıca yüz boyama ile bilim şovları gerçekleştirildi. Kurulan oyun parkında ve palyaçolarla eğlenen, masal kahramanları ile hatıra fotoğrafı çektiren miniklere; macun, pamuk şeker, elma şekeri ve kağıt helva dağıtıldı.
 


Başkan Atila’dan çocuklara mesaj
23 Nisan coşkusuna, Eşi ve çocuklarıyla birlikte ortak olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 23 Nisan 1920’nin tarihimiz için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Bu özel günü çocuklara armağan eden Atatürk’ün eşsiz bir lider olduğunu bütün dünyanın gördüğünü ifade eden Başkan Atila, “Bizler dünün çocukları, bugünün yetişkin bireyleri olarak bu vatanın bekçileri ve emanetçileriyiz. Güzel ülkemizin gerçek sahipleri yarınlarımız olan çocuklarımızdır. Bizim en temel görevimiz onlara çağdaş ve aydınlık bir ülke bırakmaktır. Dün olduğu gibi bugün de Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyet’in temel niteliklerini en iyi şekilde koruyacağız” dedi.

Başkan Olgun Atila, alanı dolduran çocuklara şu sözlerle seslendi: “Kılavuzunuz sevgi, amacımız kardeşlik, yüzünüz her zaman barışa, değişime  ve Cumhuriyet’e dönük olsun. 23 Nisan gibi bayramlarımızı anlamını kavrayarak, içimize sindirerek sahip çıkın. Bayramınız kutlu olsun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.