Dolar 32,5465
%0
Euro 34,8734
%0.02
Altın 2.428,980
%-0.05
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da dev gösteri

Bornova’da dev gösteri

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı kitabından uyarlanan “İnsan Manzaralarından Memleketim” adlı oyunu tiyatroseverlerle buluşturacak. Oyun, 5 bin kişilik Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfitiyatrosu için özel olarak hazırlandı ve sadece bir kez sahnelenecek. 31 Mayıs Pazar günü saat 21.00’de başlayacak ve özel oyun ücretsiz olarak izlenebilecek.

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 09:42
İZMİR - Sahnelediği oyunlarla tüm sanatseverlerin dikkatini çeken ve Türkiye çapında pek çok festivalden ödüllerle dönen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) çok özel bir gösteriyle başarılarını taçlandıracak. Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı kitabından uyarlanan “İnsan Manzaralarından Memleketim” adlı oyun 5 bin kişilik Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda sahnelecek.
Oyunda BBŞT’nin 18 yaş üstü kursiyer oyuncularından oluşan 60 kişilik ekip rol alacak. Özel efekt ve videolarla desteklenen tek gösterimlik oyun 31 Mayıs Pazar Günü saat 21’de başlayacak ve ücretsiz olacak.



Bornova İzmir’in sanat merkezi oluyor
Fiziki yatırım ve hizmetlerin yanında kültür ve sanat faaliyetlerine de büyük destek verdiklerini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bir üniversite kenti olan Bornovamız, İzmir’in aynı zamanda sanat merkezlerinden biri haline geldi. Bornova Belediyemiz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BBŞT, her yıl düzenli olarak sahnelediği oyunlarla sanatseverlerle buluşuyor.  BBŞT, aynı zamanda kursiyer hizmetleri ile de geleceğin tiyatrocularını yetiştiriyor. 31 Mayıs Pazar günü saat 21.00’de başlayacak oyunumuz ise bu anlamda çok özel bir gösteri olacak. Ben herkesi ücretsiz olan bu gösteriye davet ediyorum. Tüm İzmirli sanatseverleri Bornova’da ağırlamaktan büyük bir onur duyacağız” dedi.

Nazım Hikmet’in başyapıtı
Nazım Hikmet’in başyapıtı sayılan “Memleketimden İnsan Manzaraları”, Anadolu Sürat Katarı’nın Haydarpaşa garından hareket edecek olan yolcularını ele alıyor. Bu yolcular siyasetçi, diplomat, üst rütbeli asker, tüccar ve fabrikatörler. Oyun, trendeki yemekli vagonun mutfağında Kuva-i Milliye Destanı’nın okunmasını temel alıyor. BBŞT, düzyazı, şiir, senaryo tekniklerinin iç içe kullanıldığı bu eseri, tiyatro oyunu olarak kurgulayarak, seyircilerin beğenisine sunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.