Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Bialystok arasında işbirliği

Bornova Bialystok arasında işbirliği

Bornova Belediyesi, kardeş kenti olan Polonya’nın Bialystok Belediyesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. Bornova ile Bialystok belediyeleri arasındaki işbirliği anlaşmasının anısına Atatürk Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parkın açılışı da gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 03.07.2015 - 14:42
İZMİR - Bornova Belediyesi, Polonya’nın önemli üniversite merkezlerinden biri olan kardeş kenti Bialystok ile ilişkilerini güçlendirecek bir adım attı. İki kent arasında geniş kapsamlı bir işbirliği anlaşması imzalandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski arasında imzalanan anlaşmaya göre iki kent arasında eğitimden spora, turizmden kültüre, ekonomiden, ulaştırma ve altyapıya, çevre koruma projelerinden, gençler arasındaki işbirliğine ve sosyal yardımlaşmaya kadar pek çok konuda işbirliği yapılacak.
 
İşbirliği anlaşmasını imzalamak üzere Bornova Belediyesi’nin davetlisi olarak kente gelen Bialsytok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski, Özel Kalem Müdürü Przemyslaw Tuchlinski ve Strateji Geliştirme Müdürü Tomas Buczek ile birlikte temaslarda bulundu. Heyeti önce makamında ağırlayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha sonra Doğanlar Stadyumu ve Dost Market’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


 
İki kentin dostluğunun anısına 4.5 dönümlük park
 
Bornova ile Bialystok belediyeleri arasındaki işbirliği anlaşmasının anısına Atatürk Mahallasi’nde yapımı tamamlanan parkın açılışı da gerçekleştirildi. Yaklaşık 4.5 dönüm alana yayılan İzmir Körfezi manzaralı parkın açılış kurdelesini Olgun Atila ve Tadeusz Truskolaski birlikte kesti. İkili daha sonra aynı park içinde birer dostluk fidanı dikip cansuyunu vererek, iki kent arasındaki ilişkilerin de diktikleri fidanlar gibi gelişip büyümesini diledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila yapımı kısa süre önce tamamlanan Park’a belediye meclisinin de onayını alarak ‘Bornova Bialystok Dostluk Parkı’ ismini vereceklerini söyledi.
 
Bialystok Heyeti gün boyunca Bornova Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyip ilçenin önemli merkezlerini gezerek bilgi aldı. Akşam ise Başkanlar Olgun Atila ve Tadeusz Truskolaski ile iki belediyenin bürokratları işbirliği anlaşmasını imzalamak üzere Bornova’nın tarihi mekanlarından biri olan Villa Levante’de biraraya geldi. Protokolün imzalanmasının ardından Başkan Atila, heyet üyelerine  Bornova Belediyesi Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali’nde dereceye giren eserlerden hazırlanan tablolardan hediye etti. İşbirliği protokolü ile kardeş kent ilişkisini bir adım ileriye taşıyan Bornova ve Bialystok Belediye Başkanları ve bürokratları ile Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, akademisyenler ve meclis üyeleri aile pozunda biraraya geldi.


 
Bialystok’lu futbolcuları da davet etti
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bugün Bialystok Belediyemizle kardeşlik hukukumuzu daha da geliştirip yeni işbirliklerine altyapı hazırladık. Tadeusz Truskolaski ile hangi konularda işbirliği yapabileceğimizi konuştuk. İlişkilerimizi spordan kültüre pek çok alanda geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Başkan Atila, protolün imzalanmasından hemen önce Bialystok’un futbol takımının Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı maçı kazandığını belirterek, “Önümüzdeki dönemde takımınızı da Bornovamızda misafir etmek isteriz” dedi.
 
Bornova bize uğurlu geldi
 
Tadeusz Truskolaski, Bornova’da yaptıkları gezi ve incelemelerin kendileri için çok yararlı olduğunu belirterek, “Sayın Olgun Atila’nın bundan sonraki işbirliklerinin daha ileri boyuta taşınacağı inancına katılıyorum. Bornova bize uğurlu geldi. Biraz önce takımımız maçı kazandı” dedi. Truskolaski, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve delegasyonunu Bialystok’ta görmekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.