Dolar 32,2013
%0
Euro 35,0540
%0.13
Altın 2.519,660
%0.76
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesinden Sayıştay önlemi

Bornova Belediyesinden Sayıştay önlemi

Bornova Belediyesi ile Tüm-Yerel-Sen sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ardından belediyede çalışan memurlara taahhütname imzalatıldı. Memurların taahhütnameden önceden bilgisi olduğunu söyleyen Tüm-Yerel-Sen 2. Nolu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, “İLO ile bağdaşmayan Sayıştay kararı nedeniyle memurlara verilen zamdan doğacak sorumluluğu tüm memurlar olarak üstlenme kararı aldık” dedi. Yetkili sendikadan açıklama

  • Ege Postası
  • 27.12.2017 - 17:52

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi çalışanları adına yetkili sendika  Tüm-Yerel-Sen ile belediye arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesine Başkan Olgun Atila’nın talebiyle eklenen bir madde ile işçilere taahhütname imzalatıldı.

Sözleşmede yer alan sosyal denge tazminatı ile ek gelire sahip olacak olan işçilere bu tazminatın ödenmesinden doğacak Sayıştay denetlemesiyle ortaya çıkabilecek cezaları kendi ceplerinden ödeyeceklerine dair imzalatılan taahhütnamenin sözleşme öncesi memurlara bildirildiğini belirten Tüm-Yerel-Sen 2. Nolu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, “İmzalatılan taahhütname ile memurlarımız aldıkları zam ile ilgili Sayıştay denetlemesinde ortaya çıkabilecek bir sorunun sonucunu kabul etmiş oluyor” dedi.

Sayıştay’ın aldığı tavan miktar belirleme kararının uluslararası sözleşmelere ve Türkiye’nin de taraf olduğu İLO sözleşmesine aykırı olduğunu vurgulayan Güler, “Önceki dönemlerde bu riskten iki bordro sistemiyle kurtuluyorlarmış. Ama bizler bu konuda yasal mücadele veriyoruz. Sendika olarak pazarlık hakkımız, belirtilen tavan miktar nedeniyle elimizden alınıyor. Sözleşmeye maddeyi koymadan önce arkadaşlara da durumu anlattık kabul ettiler şimdi de belgeleri imzalıyorlar Bornova Belediyesi'nde biz ilk defa yetkili olduk. Bizden önce ayırıyorlardı bordroları. Bu da kısmen bir taahhütnamedir. Bu yazılı hale getirildi. İmzalamasa da imzalasa da zimmetten kaçma durumu söz konu değil. Bizim asıl mücadelemiz bu kanunla. Hiçbir memurun zararına olacak bir şeyin altına imza atmayız. Sorumluluğu bir kişiye yıkmamızın doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Taahhütnamede memurlar Sayıştay denetlemesinde ortaya çıkabilecek maddi zararı tamamen üstlenmeyi ve faizi ile ödemeyi kabul ediyor. Kabul etmeyenlere ise Sayıştay’ın belirlediği en üst sınır ile maaş yatırılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.