Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden çocuklara diş bakımı

Bornova Belediyesi’nden çocuklara diş bakımı

Kaliteli bir eğitim için her yıl okulların onarımı ve bakımına 1.5 milyon lira harcayan Bornova Belediyesi, şimdi de daha sağlıklı gülüşler için çocuklara yönelik ücretsiz diş taraması başlattı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 2012-2013 eğitim öğretim sezonu tamamlanana kadar bütün ilkokul birinci sınıf öğrencilerine ulaşacaklarını söyledi

  • Ege Postası
  • 07.12.2012 - 11:15

İZMİRHer yıl okulların bakım ve onarımı için bütçesinden 1.5 milyon lira kaynak ayıran, yaklaşık 4 bin öğrenciye BELGEM Dershanesi’nde ücretsiz hazırlık ve ingilizce kursları veren, Genç Kaşifler Bilim Evi ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki bilim eğitimiyle yeni ufuklar açan Bornova Belediyesi, şimdi de çocukların diş sağlığı için proje başlattı. Bornova Belediyesi Sağlık Müdürlüğü, ilçedeki bütün ilkokul birinci sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde diş taraması yapıyor. Uygulama kapsamında kapsamında ilçedeki bütün birinci sınıf öğrencilerinin dişleri 2012-2013 eğitim öğretim yılı sonuna kadar kontrolden geçirilecek.
İlk olarak Yeşilova’daki Sait Güzelcan İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencileri diş taramasından geçirildi. Tarama kapsamında öğretmenler ve öğrencilere diş sağlığı ile ilgili bilgi verildi, konuyla ilgili çizgi film izletildi. Taramanın ardından çocukların dişlerine 6 ay etkisi olan florvernik adında çürümeyi önleyici macun sürüldü. Okulu yaptıran Hayırsever Sait Güzelcan’ın oğlu Aziz Güzelcan ile birlikte diş taramasına katılan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, çocuklara diş fırçası macun ve bilgilendirici broşür dağıttı.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, çocukların ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermeleri konusunda özendirici olmak için diş taraması projesini başlattıklarını belirterek, “Çocuklarımıza erken yaşta diş bakımıyla ilgili bilinç kazandırırsak, ileriki yaşlarda daha sağlıklı olacaklardır. Bu düşünceden hareketle ilçemizdeki tüm okulların birinci sınıf öğrencilerini projemizin kapsamına aldık. Erken yaşta alınan önlem ve diş sağlığı bilincinin ileriye dönük önemli bir etkisinin olacağını düşünüyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.