Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bonzaiye 2 kurban daha

Bonzaiye 2 kurban daha

İZMİR'in Dikili İlçesi'nin sayfiye bölgesi Çandarlı Mahallesi'nde bonzai kullandıkları ileri sürülen 3 gençten İzzet Kantur (32) ve Gökhan Sarıcan (32) yaşamını yitirdi. Aynı yerde bulunan ve sağlık durumu ağır olan bir genç de hastaneye kaldırıldı.

  • Ege Postası
  • 06.09.2014 - 09:50
Çandarlı'daki bir inşaat firmasında çalışan Gökhan Sarıcan'dan haber alamayan arkadaşları merak edince saat 11.00 sıralarında kaldıkları eve gitti. Israrla zile basmalarına rağmen kapıyı açan olmadı. Bunun üzerine kapı kırılarak eve girildi.  Arkadaşları evde Sarıcan ve yanındaki 2 kişiyi hareketsiz yatarken bulunca durumu, jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Gökhan Sarıcan ile arkadaşı İzzet Kantur'un öldüğünü belirledi. Yanlarındaki sağlık durumu ağır olan diğer arkadaşlarını ise İzmir'deki bir hastaneye kaldırıldı. Bonzai uyuşturucu kullandıkları iddia edilen 2 gencin cesetleri kesin ölüm nedenlerinin tespiti ve otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

GEÇEN AY LİSELİ BİR GENÇ DE BONZAİDEN ÖLMÜŞTÜ

Geçen 3 Ağustos'ta, üç arkadaşıyla birlikte bir barda eğlendikten sonra gittikleri bekar evinde bonzai kullanan Dikili Lisesi'nden mezun olan ve girdiği üniversite sınavını kazanamadığı belirtilen Çağrı Kalyoncu (18), yaşamını yitirmişti. Diğer arkadaşları C.E. (25), A.T. (25) VE M.B. (18) ise hastaneye kaldırılmıştı. 

BONZAİ DEĞİL KAÇAK İÇKİ KURBANI OLABİLİRLER İDDİASI
İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Çandarlı'da bonzai kullandıkları ileri sürülen İzzet Kantur (32) ve Gökhan Sarıcan'ın hayatını kaybetmesi ailelerini acıya boğdu. Gökhan Sarıcan'ın İzzet Kantur cesetlerinin bulunduğu evde oturan Sarıcan'ın ailesi bonzai iddialarını kabul etmedi. Aile adına konuşan Büyükbaba Mustafa Gedik, "Gökhan zaten inşaat işleri yapıyor. İzzet ise Petkim'de işe başladı. Ekonomik durumları iyi, bonzai gibi ucuz bir uyuşturucu alıp kullanmazlar. Zaten uyuşturucu kullanma gibi bir alışkanlıkları yok" dedi. 

Mustafa Gedik olayla ilgili olarak şöyle konuştu: "Gökhan Sarıcan ve İzzet Kantur akşam işleri bittikten sonra burada arkadaşlarının işlettiği büfeye gidip alkol almışlar. Ardından gece saat 3'e kadar büfede kalmışlar. Daha sonra deniz kenarına gidip orda da alkol almaya devam etmişler. İzzet ve Gökhan arkadaşları onları evlerine çağırıp uyumalarını söylemelerine rağmen İzzet Kantur'un 'sabah işe gideceğini uyursa kalkamayacağını' söyleyerek sahilde kalmışlar. İki arkadaş, sabaha karşı 04.00 sıralarında yine deniz kenarındaki eğlence mekanına gitmişler. Ne olduysa bu saatten sonra olmuş. Çünkü bu eğlence mekanın sahipleri, Gökhan ve İzzeti saat 06.00'da getirip bu eve bırakmışlar. Kendi yanlarında çalışan Yasin A.'yı da hastaneye götürmüşler. Gökhan'ın kardeşi Osman Sarıcan, öğle saatlerinde ve giderek abisinin ve İzzet Kantur'un cesedini buldu. Biz, iki gencin uyuşturucudan değil eğlence mekanından aldıkları kaçak içki nedeniyle hayatlarını kaybettiklerini inanıyoruz. Ama gerçek otopside ortaya çıkacaktır." 

Bu arada Yasin A.'nın hastanedeki tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Jandarma ekipleri, ailenin iddiaları doğrultusunda soruşturmayı yürütüyor.

OTOPSİDE TEST İÇİN PARÇA ALINDI

Adli Tıp Kurumu'nda otopsiye alınan iki gencin vücutlarının çeşitli bölümlerinden, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için parça alındı. Testler sonrasında da gençlerin bonzai mi kullandıkları, yoksa sahte içki içip metil alkolden mi zehirlendikleri de ortaya çıkacağı açıklandı. 

Otopsinin ardından Gökhan Sarıcan ile İzzet Kantur'un cenazeleri de yakınlarına teslim edildi. Sarıcan Çandarlı'da, Kantur ise, Bergama'da toprağa verilecek. 

SORUMLULAR BULUNSUN

Bu arada Gökhan Sarıcan'ın cenazesini teslim alan kardeşi Osman Sarıcan, ağabeyinin ve arkadaşının saat 04.00'de kadar ne yaptıklarını bildiklerini ancak saat 06.00'ya kadar olan iki saatlik sürede neler olduğunu bilmediklerini söyledi.

Osman Sarıcan, "Yani bonzai içecek birileri değildi. Otopside de kesin sonuç çıkmadı. Biz alkolden hayatlarını kaybettiklerini düşünüyoruz. O eğlence mekanının araştırılması lazım. Orada çalışan ve ağabeyimle hiç ilgili olmayan birisi daha fenalaşmış. Onun anlatacakları olayı aydınlatacaktır. Jandarmanın araştırma yapmasını bekliyorum. Bizler de bu olayın takipçisi olacağız. Gerçek ne ise ortaya çıksın" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.