Dolar 32,5744
%0.11
Euro 34,9831
%0.44
Altın 2.432,590
%0.39
Bist-100 9.754,00
%0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bodrumlu çiftten 'cahil cesareti'yle dünya turu

Bodrumlu çiftten 'cahil cesareti'yle dünya turu

BODRUM'dan 20 ay önce 10 metrelik yelkenli tekneyle yola çıkan amatör denizci 35 yaşındaki Maral Ceranoğlu ile 37 yaşındaki Uğur Yavaş, 11 bin mil yaparak Brezilya'ya ulaştı. Çift, "Deneyimimiz olmadığı için 'cahil cesaretiyle' bu yolculuğa çıktık. Projenin adını da 'cahil cesareti' olarak oluşturduk. 20 ayda buralara kadar gelebildik. Yolculuğun acı ve tatlı anlarını, korkulu saniyelerini anılarımızda yazacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 29.06.2015 - 11:59
Bodrum'dan 14 Ekim 2013 tarihinde 10 metrelik 1995 model 'Blue Belle' isimli tek direkli yelkenli tekneyle dünya turuna çıkan profesyonel dansçı Maral Ceranoğlu ve yamaç paraşütü eğitmeni Uğur Yavaş, 20 ayda 11 bin 200 mil yaparak Brezilya'nın Rio De Jenario kentine ulaştı. Bodrum'dan ayrıldıktan sonra çift sırasıyla Yunanistan adaları, İtalya, Messina Boğazı, Fas, Tunus, kanarya Adaları, İtalya, İspanya ve Yeşilburun adalarını ziyaret etti. Seyahat boyunca uğradıkları limanlarda müzik çalarak para toplayıp geçimlerini sağladı. Geçen cumartesi günü Rio De Jenario kentindeki limana giren çift, sevinçlerini 'Cahil Cesareti.Org.' sayfalarından Türkiye'deki dostlarıyla paylaştı.

OKYANUSTA DİREKLERİ KIRILDI

Ocak ayının ikinci haftasında Atlas Okyanusu'na açılan Ceranoğlu ve Yavaş'ın 1500 millik okyanus geçişi sırasında yelken direkleri kırıldığı ve sonrasında ise çalıştırılan motorun arıza yaptığı ortaya çıktı. Motoru tamir ederek Brezilya kıyılarına ulaşmayı başaran çiftten Uğur Yavaş şunları anlattı:

"Bazı aksaklıklar ve arızalar maddi olarak çok büyük sorunlar çıkardı. Bu sorunları gideremeyeceğimizi düşündüğümüz anda sponsorlarımız yardımımıza koştu. Gittiğimiz ülkelerde ve sığındığımız limanlarda Türk bayrağını gören hemen herkes yardıma koştu. Zaman zaman müzik çalarak, konserler vererek, dans ederek para kazandığımız oldu. En düşük maliyetle büyük bir projeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Başımıza neler geleceğini bilmiyoruz. Nelere sevinip, nerelerde hayal kırıklığına uğrayacağız, bunu da bilmiyoruz. Deneyimimiz olmadığı için 'cahil cesaretiyle' bu yolculuğa devam ediyoruz denilebilir. Ancak bu 20 ayda denizlerde çok şey öğrendik." 

Uğur Yavaş, bundan sonraki hedefleri Patagonya'ya ulaşmak için Uruguay ve Arjantin rotalarını takip edeceklerini ve turun bitmesine yaklaşık 2- 3 yıl daha olduğunu belirtti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.