Dolar 32,2008
%0
Euro 35,0239
%0.05
Altın 2.505,730
%0.2
Bist-100 10.739,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Biz o partinin seçime girmesi için 15 vekil verdik

Biz o partinin seçime girmesi için 15 vekil verdik

Türkiye’nin demokrasi standartlarından çok uzaklaştığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, herkesin tek adamın emrine girmeye ve tek adama biat etmeye zorlandığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 06.03.2019 - 07:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediyesi başkan adayı Vahap Seçer’in proje tanıtım toplantısı için geldiği Mersin’de, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş insanlarıyla buluştu.

Türkiye’nin her yönüyle cennetten bir parça olduğunu ancak son yıllarda adeta cehennemi yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “İftirayla siyaset olmaz. Siyaset hizmet etme iddiasıdır. Mersin’de çok acı bir olay yaşadık. Görevinin başında bir belediye başkanı var. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Ona bir kumpas yapıldı ve seçime girmesi engellendi. Kim tarafında? Parayla satın alınan siyasiler tarafından. Ahlaki m? Değil. Bakın bizim rakibimiz ama bu ahlaki değil, demokratik değil. Biz o partinin seçime girmesi için 15 vekil verdik. Siz ise iktidar olmak için kumpasla adayını seçim dışı bırakıyorsunuz” diye konuştu.

Demokrasinin olmadığı yerde ekonominin, kalkınmanın olmayacağına işaret eden Kılıçdaroğlu, “Bugün Türkiye’nin geldiği nokta partiler arasındaki yarış olmaktan çıktı. Türkiye demokrasi sorunuyla karşı karşıya. Demokrasiyi yeniden yakalamak ve güçlendirmek zorundayız. İnsanlar neredeyse birbiriyle kavga ediyor. Demokratik standartlardan o kadar uzaklaştık ki normal bir tartışmayı bile kriz, kaos olarak topluma sunmaya başladık. Niy? Bir adam bir şey söyleyecek herkes ona asker gibi emredersiniz diyecek. Askerlikte bile böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, partisinin Mersin Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Vahap Seçer için de destek istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.