Dolar 32,0677
%-0.2
Euro 34,9505
%-0.05
Altın 2.430,120
%0.03
Bist-100 10.657,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Biyonik polisin meslek aşkı

Biyonik polisin meslek aşkı

İZMİR'de Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 19 yıllık polis memuru Yusuf Yücetaş, meslek hayatında peşpeşe yaşadığı ve her seferinde de ölümden döndüğü olaylara rağmen yerinin değişmesini bir kez bile istemeden yeniden sokaklara döndü. Geçen yıl hırsızları kovaladığı sırada 6 metre yüksekliğindeki çatıdan düşünce bacağı, kolu ve kaburgaları kırılan Yusuf Yücetaş, 2 ay önce de kümeste sıkıştırdığı şüpheli tarafından 3 yerinden bıçaklandı, parmakları kırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından, emekliliğine 5 ay kalan Yusuf Yücetaş, bir kez daha görevine döndü.

  • Ege Postası
  • 04.04.2013 - 11:19
İZMİR-  İzmir Emniyet Müdürlüğü resmi asayiş ekiplerinin 7 yıl önce yeniden yapılandırılmasıyla birlikte, 19 yıllık polis memuru 45 yaşındaki Yusuf Yücetaş da başarılı çalışmalarından dolayı bu göreve seçildi. Karabağlar bölgesinde gece gündüz ekip arkadaşlarıyla görev yapan Yusuf Yücetaş, 2012 yılının Şubat ayında Yeşillik Caddesi üzerindeki bir işyerine çatıdan hırsızların girmeye çalıştığı ihbarını aldı.

ÇATI KIRILDI 6 METREDEN DÜŞTÜ

Hırsızları yakalamak için ekip arkadaşlarıyla harekete geçen Yücetaş, bakalit çatı üzerinde hırsızları aramaya başladı. Bu sırada çatıyı kaplayan bakalitin kırılmasıyla Yusuf Yücetaş, yaklaşık 6 metre yükseklikten beton zemine düştü. Bacağı, kolu ve kaburgalarında kırık oluşan polis memuru, 6 ay hastanede tedavi gördükten sonra mesleğe döndü.



KÜMESTE BIÇAKLANDI

Amirlerinin teklifine rağmen görev bölgesini değiştirmeyen Yusuf Yücetaş, yaklaşık iki ay önce bu kez Buca 694/18 sokak üzerinde, hakkında yakalama kararı bulunan bir kişiyi kovalamaya başladı. Kaçarak kümese saklanan zanlıyla, yakalamak için peşinden kümese giren Yücetaş arasında boğuşma yaşandı. 3 yerinden bıçaklanan ve parmakları kırılan Yusuf Yücetaş, buna rağmen yardıma gelen meslektaşlarıyla birlikte şüpheliyi yakaladı. Hastanedeki tedavisinin ardından, emekliliğine 5 ay kalan Yusuf Yücetaş, bir kez daha aynı bölgedeki görevine döndü.

Mesleğine aşık olduğunu söyleyen Yusuf Yücetaş, "Polislik benim için meslek değil bir yaşam biçimi. Başıma gelen olaylar meslektaşlarımın da başına gelebilir. O olayların ardından tedavimi oldum ve mesleğime kaldığım yerden yeniden başladım. Eğer dönemesiydim o zaman acı çekerdim" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.