Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bit Pazarı taşınıyor! Yeni yer müjdesi

Bit Pazarı taşınıyor! Yeni yer müjdesi

Konak’ın Yenişehir semtinde kurulan ve uzun süredir sorun yaratan İzmir’in tek ikinci el eşya pazarı Konak Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde artık yeni yerinde hizmet verecek. Daha önce Gıda Çarşısı içinde dağınık bir halde açılan tezgahlar, belirlenen yeni pazaryeri sayesinde daha temiz ve sağlıklı bir ortamda kurulacak.

  • Ege Postası
  • 27.08.2015 - 10:16
Halk arasında Bit Pazarı olarak adlandırılan ve gerek nostaljik atmosferi gerekse de ucuz alışverişin adresi olmasıyla nedeniyle kent kültürünün değişmez bir parçası olan ‘ikinci el eşya pazarı’ yeni yerine kavuşuyor. Daha önceleri Yeşildere'de kurulan ancak sonrasında Yenişehir'deki Gıda Çarşısı içinde faaliyet göstermeye başlayan pazar için Konak Belediyesi 5 bin 247 metrekarelik yeni bir pazaryeri alanı belirledi. Gıda Çarşısı'nın hemen arkasında bulunan ve bir kısmı Konak Belediyesi'ne, bir kısmı ise özel mülkiyete ait alanda oluşturulan pazaryeri sayesinde İzmir’in tek ikinci el eşya satışının yapıldığı pazar artık daha nitelikli ve düzgün bir yerde kurulacak. Konak Belediyesi ve İkinci El Eşya Satıcıları Derneği arasında yürütülen görüşmeler neticesinde belirlenen yeni pazaryeri çok kısa bir süre içinde faaliyete geçecek. 

ESKİ PAZARA ÇOK YAKIN
Daha önce hem Gıda Çarşısı esnafı hem de pazarda tezgah açan esnaf arasında sorun oluşturan pazar için her iki taraf da Konak Belediyesi’nden yeni bir pazaryeri alanı oluşturulması için talepte bulunmuştu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la bir araya gelen taraflar bu isteklerini bir kez daha dile getirmiş ve yaşadıkları bu sorunun bir an önce çözülmesini istemişti. Her iki taraftan da benzer taleplerin gelmesi üzerine harekete geçen Konak Belediyesi, yapılan görüşmeler sonunda ikinci el eşya pazarını mevcut pazarın kurulduğu alana çok yakın yeni bir alana taşıma kararı aldı. Kısa bir süre önce başlayan çalışmalar neticesinde belirlenen 5 bin 247 metrekarelik alanda pazaryerine dönüştürüldü. 



ÇARŞI ESNAFI DA PAZARCI DA MEMNUN
Yeni pazaryeri esnafın da yüzünü güldürdü. Daha önceleri pazaryeri konusunda kargaşa yaşayan esnaf artık daha rahat bir şekilde tezgah açabilecek. Yer bulma sorununun yaşanmayacağı yeni pazaryerinde, esnaf yer kapmak için gece yarısı gelmek zorunda kalmayacak.  Konak Belediyesi ile İkinci El Eşya Satıcıları Derneği arasındaki görüşmeler sonunda pazarda tezgah açacak esnaflar tek tek kayıt altına alındı. Böylelikle pazarın kurulduğu günler yaşanan yer bulma sorunu da ortadan kalkmış olacak. İkinci el pazarının kurulması için hazırlanan yeni pazaryeri alanında her ayrıntı düşünüldü. Esnafın ve alışverişe gelen vatandaşların rahat hareket edebilmesi için tezgah alanları sarı çizgilerle belirlendi. Daha önceki pazaryerinde toprak üstünde tezgah açan pazar esnafı, yeni oluşturulan pazaryerinde daha temiz ve düzgün beton zemin üzerinde tezgah açacak. Böylelikle Yenişehir Gıda Çarşısı içinde çok geniş bir alana dağılmış durumdaki satıcılar yeni düzenlemeyle daha nitelikli ve düzgün bir noktada buluşmuş olacak. Alışverişe gelenler de aradığı satıcının hangi alanda tezgah açtığını rahatlıkla bulabilecek. Tüm bu düzenlemelerin yanında pazarın kurulacağı günlerde esnaf ve alışverişe gelenlerin kullanımı için pazaryerinin farklı noktalarına seyyar tuvaletler konulacak. Ulaşımın da kolay olduğu pazaryerine gelmek isteyenler Metro ya da otobüsle ulaşabiliyor.



VATANDAŞA KOLAYLIK
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni pazar alanının devreye girmesiyle ikinci el eşya pazarının sağlık koşullarına uygun ve hijyenik bir pazar haline dönüşeceğini söyledi. Daha önce her hafta farklı noktalarda tezgah açmak zorunda kalan esnafın artık her hafta kendisine ayrılan alanda tezgah açacağını belirten Başkan Pekdaş, alışverişe gelen vatandaşların da böylelikle her hafta tezgah tezgah satıcı aramayacağını söyledi. Pekdaş, “Seçim bildirgemizde de yayınlamıştık. İkinci el eşya satışının yapıldığı pazarlar bir şehrin kültüründe devamlılık sağlar.  Bizler bu değerlerin kaybolmasından yana değiliz. İzmir’in tek ikinci el eşya satışının yapıldığı bu pazarı daha nitelikli hale getirip, özelliğine uygun şekilde yaşatmak istiyoruz.  Hem Gıda Çarşısı’ndaki esnafımızın hem de pazarda tezgah açan ikinci el eşya satan vatandaşlarımızın memnun olacağı bir pazaryeri oluşturduk” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.